GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
19 Temmuz 2017 Çarşamba 17:25

Tartışma büyüyor: İzmir’deki o okul kapanacak mı?

AK Parti Buca İlçe Başkanı Arslan, CHP’nin TBMM’de soru önergesi verdiği ve az öğrencisi olması sebebiyle kapatılacağını iddia ettiği 80’inci Yıl İlkokulu için konuştu. Arslan, Kaymakamlığın resmi belgesiyle iddiaları yalanladı.

EGEDESONSÖZ - Buca’daki 80’inci Yıl Betontaş İlkokulu’nun az sayıda öğrencisi olması sebebiyle kapatılacağı yönündeki iddialara AK Parti cephesinden cevap geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) soru önergesi vererek gündeme taşıdığı olayla ilgili daha sonra Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya açıklamalarda bulunmuştu.

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan da yaptığı yazılı açıklamada iddiaların gerçekle bağdaşmadığını ifade etti.

İlçe Başkanı Arslan, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulun yeni eğitim- öğretim yılında faaliyetini sürdüreceğini belirten resmi belgesini yayınlayarak iddiaları gerçek dışı olarak nitelendirdi.

ASLI ASTARI OLMAYAN…
Başkan Arslan, “Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar’ın ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın aslı astarı olmayan, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ya da ilgili başka bir kurumun resmi bir açıklamasına ve belgesine dayanmayan, kimin ortaya attığı dahi belli olmayan bir yalan sanki gerçekmiş gibi önce kamuoyuna ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımaları, kendilerinin içine düştüğü acıklı durumun içler acısı bir örneğidir. Bu tür trajikomik siyasi hareketlere karşı halkımızın her seçimde verdiği tokat gibi cevaplara bağışıklık kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinin, Belediye Başkanlarının ve diğerlerinin anlaması gerektiği halde bir türlü anlayamadıkları gerçek, AK Parti’nin böyle ayak oyunlarıyla yıkılabilecek bir parti olmadığı ve asla da olmayacağıdır” açıklamasını yaptı.