GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Kasım 2017 Salı 11:51

TARKEM'de kan değişimi: Yönetimde sürpriz isimler

Kemeraltı başta olmak üzere bölgedeki binaları ve yerleşim yerlerini ayağa kaldırmak amacıyla kurulan TARKEM’de yönetim yenilendi. Yeni ekibe AK Parti İzmir eski Milletvekili İlknur Denizli de girdi.

EGEDESONSÖZ- Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş (TARKEM)’in üç yılda bir yapılan genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyeliklerinde yenilenme oldu. 2012 yılında 116 kurucu ortak tarafından kent değerlerini korumak ve geliştirmek için çok ortaklı anonim şirket olarak kurulan TARKEM’de altı yönetim kurulu üyesi yerini yeni isimlere bıraktı.
 
Nesim Bencoya, İlknur Denizli, Mehmet Salih Özen, Şefika Günseli Ünlütürk, Mustafa İpek ve Perihan İnci TARKEM’in yeni yönetim kuruluna seçildi. Samuel Azar, Necdet Kestelli, Hüseyin Porsuk, Işın Yılmaz, Özgür Mineliler, Nazif Ulusoy yönetim kurulu üyeliği görevlerini bırakan isimler oldu.

İlknur Denizli

 

TANINMIŞ İSİMLER
Buna göre on yedi kişiden oluşan yeni TARKEM Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
 
Samim Sivri, Uğur Yüce, Murat Demirer, Hasan Eke, A. Muzaffer Tuncağ, Ümit Kaya, Bekir Pakdemirli, Temel Aycan Şen, Moris Bencuya, Önder Dağıstan, Deniz Barçın, Nesim Bencoya, İlknur Denizli, Mehmet Salih Özen, Şefika Günseli Ünlütürk, Mustafa İpek ve Perihan İnci
 
ESKİ KENT KONSEPTİ
TARKEM  Kadifekale, Basmane, Konak üçgeni arasında kalan 270 hektarlık bölgede bulunan tarihi, dini ve turistik kent değerlerini asıllarına uygun şekilde canlandırılmasına katkı sağlayacak ve İzmir’i  benzerlerine Prag, Budapeşte, Lizbon gibi Avrupa şehirlerinde rastlanan “Eski Kent” konsepti ile tanıştırma hedefi taşıyor. TARKEM, İzmir’in markalaşma sürecinde, kentimizin tarihi değerlerine sahip çıkarak İzmir’in bilinirliğini, itibarını, ticari potansiyelini arttırmak ve kentin merkezinde yer alan tarihi ile iç içe olan bu hazineyi gün ışığına çıkartmak için çalışıyor. TARKEM tarihi Kemeraltı Bölgesi’nde rehabilitasyon-yenileme politikalarını üreterek toplumsal yaşam ve mekan standartlarının yükseltilmesi ve iyileştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.