GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Eylül 2022 Çarşamba 23:11

Tarkan'ın konser vereceği sahne çöktü!

Tarkan'ın 9 Eylül'de İzmir'de vereceği konser için kurulan platform çöktü. Kazada bir işçi hafif yaralandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Konserle ilgili tekrar bilgilendirme yapılacak" derken, Tarkan, "Konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız" açıklamasında bulundu.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in kurtuluşunun 100’ncü yılı için yapılacak konser organizasyonunda hazırlıklar sürerken yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı.

Saat 23.00 sularında Kordon’da Tarkan’ın konser vereceği sahne henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

OLAY ANINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

1 KİŞİ YARALANDI
Yaşanan kazada platformun yakınında bulunan 1 kişi yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, sağlık ekipleri ise yaralıyı ambulansa alarak Nevvar-Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada itfaiye ekiplerinin platform altında yaptığı aramada, yaralanan başka kimsenin olmadığı belirlendi.

KAZA ANINDA 40 KİŞİ ÇALIŞIYORDU
İddiaya göre, platform çökmeden önce 40 kişinin çalıştığı ve çalışanların yaşanan gürültünün ardından çökmeyi görünce kaçarak kurtulduğu öğrenildi. Güvenlik amacıyla sahnenin çevresi boşaltıldı. Şerit çekilerek güvenlik önemli alınırken, dev platformun eski haline getirilmesi için 3 vinç olay yerine geldi. Dev platformun zarar görmeden kaldırılması için başlatılan çalışmalar büyük bir dikkatle sürdürülüyor. 

'KAZANIN ARDINDAN IŞIKLAR SÖNDÜRÜLDÜ'
Bu arada kaza anında olay yerinde bulunan Süleyman Yunus Pirman, "Biz yürürken çatının çökmesi ile beraber hepsi devrildi. Çığlık sesi falan yoktu, güvenlik görevlileri de kimsenin olmadığını söyledi. Sahne komple yıkıldı, sonradan ışıkları da söndürdüler” dedi.

BAŞKAN SOYER’DEN AÇIKLAMA 
Olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Soyer yaptığı paylaşımda, "Tarkan'ın sahne alacağı konser alanında yaşanan kaza için çok üzgünüz. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması ile teselli buluyoruz. Konserle ilgili tekrar bilgilendirme yapacağız.” ifadesini kullandı. 

TARKAN: KONSERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPACAĞIZ
Kaza haberini aldıktan sonra Megastar Tarkan'da sosyal medyadan açıklama yaptı. Tarkan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda İzmir'e giderken kaza haberini öğrendiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"İzmir’e giderken sahnemin yıkıldığı haberini aldım. Çok üzüldüm ama can kaybı ve yaralı olmamasına çok sevindim. Emek veren herkesin ve ekip arkadaşlarımın iyi olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Herkese çok geçmiş olsun. Bu arada ben yoldayım. İzmir'e gidiyorum. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız."

ÇÖKEN SAHNEDE İNCELEME
Tarkan'ın konser vermesi için hazırlanırken çöken ve 1 kişinin yaralanmasına neden olan sahne, ikinci bir kazaya sebebiyet vermesi için bulunduğu yerde sabitlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı yakınlarında Kordonboyu'na kurulan ve işçilerin çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle çöken sahne için bölgeye vinçler ve İzmir Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçları getirildi.

Sahnenin kurulmasında çalışan teknik ekip, merdivenli itfaiye aracı ile platformun üstüne çıkarak inceleme yaptı.

Daha sonra durum değerlendirmesi yapan ekip, platformun olası bir kazaya mahal vermemesi için vinçler aracılığı ile sabitlenerek güvenlik önlemi alınmasına karar verdi. Platformu sabitleyen ekip, çalışmaların sabah saatlerinde başlatılması için bölgeden ayrıldı.

Şehir dışından gelecek teknik ekibin yapacağı incelemenin ardından sahnenin kaldırılıp kaldırılmamasına karar verilecek. (DHA, AA)