GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2024 Cuma 13:15

Tarihte ilk... Ayrı sendikalar, tek direniş!

İzmir Büyükşehir’de işten çıkarılan işçilerin Egemenlik Evi’nin önündeki eylemi devam ederken işçilerin üyesi olduğu Belediye-İş ve Genel-İş İzmir şube başkanları direniştekileri işçileri ziyaret ederek destek mesajı verdi. 

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye’sinden seçim sürecinde işe alındıkları için işten çıkarılan İZDOĞA ve İZNERJİ işçilerin işe geri dönmek için başkanlık makamının bulunduğu Egemenlik Evi önünde başlatmış olduğu oturma eylemi üçüncü gününde de sürdü. 

İşçileri bugün üyesi oldukları Belediye-İş İzmir 2 Nolu Şube'nin başkanı Savaş Atalay, Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube'nin başkanı Ercan Gül ve şube yöneticileri işçileri ziyaret etti. Sendikacılar işçilere destek mesajları verdi. 

TARİHTE BİR İLKTİR
İlk olarak işçilere seslenen Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül “Biz de üzerimize düşen neyse yanınızda olacağız ve ilk günden beri yanınızdayız. Bugün Belediye-İş ve Genel-İş üyelerinin birlikte direniş yapması tarihte bir ilktir. Belediye-İş Şube Başkanı ile birlikte direnişinizi selamlamaya geldik” dedi. 

SINIF DAYANIŞMASI İLE BAŞARABİLİRİZ
Belediye-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, “A şirketi B şirketi önemli değil. Burada bir işçi kıyımı var. Sınıf dayanışması ile birlikte başarabiliriz. Biz bu işin masada bitmesini isteriz. Cemil Tugay başkanımıza sesleniyoruz gelin oturalım bu işi masada bitirelim” ifadelerini kullandı.



EMEP'TEN ZİYARET: İŞÇİ KIYIMI

Emek Partisi ve Emek Gençliği direnen işçilere destek ve dayanışma ziyaretinde bulundu. “Atılan İşçiler Geri Alınsın” ve “İş Ekmek Özgürlük” sloganları ile alana gelen Emek Partililer, işçilerle sohbet etti. Ziyarette söz alan Emek Partisi İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar, her direniş alanının bir okulolduğunu ve buradan öğrenilecek çok şeyin bulunduğunu belirterek sözlerine başladı. Yönetim değişikliği sonrası yeni gelenin bir önceki dönem işe alınanları personel fazlası gösterdiğini belirten Çuhadar, “Hiçbir işçiişten atılmayı hak etmez. Gösterilen hiçbir gerekçeyi kabul etmiyoruz. Ekmekleri için bu belediyede işe başladılarsa hangi siyasi parti kazanırsa kazansın işlerine devam etmeliler ve onların çalışma alanlarını belirleyecek olan da belediyenin kendisidir. Kaldı ki, eski yönetim de CHP’deydi, yeni gelen yönetim de CHP’de. Siyasi partinin kimliğine bakmaksızın, maalesef her yerel yönetim sonrası işçi kıyımları kendini gösteriyor. Ancak buna karşı duracak olan da işçi ve emekçilerin yan yana mücadelesidir” diye konuştu.

‘SİZLERİN DİRENİŞİ ÇALIŞAN İŞÇİLERİN DE GÜVENCESİDİR’
Diğer belediyelerde ve belediyeye bağlı şirketlerde de liste dolaştığına dair iddialara değinen Çuhadar, “Bunların tamamı korkutma amaçlıdır ve sizlerin direnişi de o arkadaşlarınızın iş güvencesidir. Dolayısıyla tüm atılan işçiler geri dönene kadar bu birliğinizi korumak en büyük silahınız ve güvencenizdir. Sendika ayrımı yapmaksızın dayanışmayı ve mücadeleyi büyüterek ilerlemek gerekir. Biz de bu anlamda dayanışmak için yanınızdayız” diyerek sözlerini tamamladı.