GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Haziran 2021 Salı 15:23

Tarihi ziyaret: Suşa Beyannamesi'ni imzalandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde geldiği Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Fuzuli’de karşılandı. İki lider daha sonra beraber Şuşa’ya hareket ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şuşa’da resmi törenle karşılandı. Daha sonra Valilik'te görüşme gerçekleştiren iki lider, "Şuşa Beyannamesi"ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de katıldığı NATO Liderler Zirvesi’nin ardından dün akşam saatlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Şuşa’daki programları öncesinde Fuzuli’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılandı.

Erdoğan ve Aliyev daha sonra Şuşa’ya birlikte hareket ederken Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, yol boyunca bölgede yürütülen imar ve inşa çalışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdi.

Fuzuli’den sonra Şuşa’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şuşa Valiliği'nde Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı.

Resmi karşılama töreni sonrası Erdoğan, Aliyev ile görüşmelerini gerçekleştirmek için Şuşa Valiliği’ne geçti.

Şuşa Valiliği’nde görüşme gerçekleştiren iki lider, daha sonra "Şuşa Beyannamesi"ni imzaladı.

Anlaşmaların ardından Aliyev, “Bugün bizim için önemli bir gündür. Bütün Azerbaycan adına kardeşimi Şuşa’da selamlamak istiyorum” dedi.

Aliyev, “Müttefiklik hakkında imzaladığımız anlaşma, aramızdaki ilişkileri en yüksek seviyeye taşımıştır” ifadelerini kullanırken, “Bu anlaşma bizim gelecek işbirliğimizin teminatıdır” şeklinde konuştu.

“Bu manzara ve Şuşa’dan verilen mesajlar bütün dünya ses getirecek” diyen Aliyev, “Bundan sonra da birbirimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.