GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2020 Salı 17:05

Tarihi Havagazı’nda Çeşme zirvesi: Başkan Oran da katıldı!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in yer aldığı Çeşme Projesi zirvesi gerçekleşti. Daha önce Bakan Ersoy’un kente gelerek katıldığı toplantıya davet edilmeyen Çeşme Belediye Başkanı Oran da buluşmada yer aldı.

EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün organizasyonunda hayata geçecek olan Çeşme Projesi’nin tanıtımı geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşmişti. Bizzat Bakan Mehmet Nuri Ersoy kente gelerek İzmir Ticaret Odası’nda projeyi tanıtmıştı. Odalar, sivil toplum örgütleriyle buluşan Bakan Ersoy sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de bir araya gelmişti.

Bu noktada davet krizi yaşanmış ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran dışarıda bırakıldığını ifade etmiş ve sitemde bulunmuştu. Koronavirüs salgını Türkiye’de patlak verine gözler yatırımın durdurulup durdurulmayacağına çevrildi. Nisan ayında İzmir’de bir komisyon kurulacağı haberi kamuoyuna yansımış ve Bakan Ersoy, koronavirüs salgınına rağmen projeyle ilgili hız kesilmeyeceğini vurgulamıştı.

Gelinen noktada Tarihi Havagazı Fabrikası'nda Çeşme Proje Toplantısı İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın katılımıyla gerçekleşti.