GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Temmuz 2016 Cumartesi 08:40

Tarihi Çarşı esnafından sıcaklara brandalı önlem

İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı, kavurucu yaz sıcaklarından müşterilerin mağdur olmaması ve sattıkları ürünlerin zarar görmemesi için, branda çekerek önlem aldı. 

Esnaftan brandalı önlem Kemeraltı esnafı, hem de aşırı sıcaklardan dolayı müşterilerin azalmasının önüne geçmek hem de sattıkları malların yakıcı güneşten zarar görmemesi için, çarşının üzerine branda gerdi. Kemeraltı'nda kapalı çarşıyı andıran bir görüntü oluştu.

Çarşı esnafı, 22 yılın en sıcak yazının yaşandığı İzmir'de, vatandaşların sıcak nedeniyle çarşıya inmeye çekindiğini belirterek, "Biz de önlem olarak hem müşterilerimizin bu konuduki mağduriyetinin önüne geçmek ve rahat alışveriş yapmaları sağlamak hem de tezgahlarda sergilediğimiz ürünlerin zarar görmemesi için, çarşının üzerini kapatmak zorunda kalıyoruz. Piyasanın durumu ve sıcaklar ortada. Ayakta kalma savaşı veriyoruz, bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, geçmiş yıllarda yangın tehlikesi yarattığı gerekçesiyle, Kemeraltı Çarşısı'nda, sıcaktan korunmak için caddenin üzerine gerilen brandaları, esnafın tepkisini çekmemek için gece yarısı operasyonuyla sökmüştü. (dha)