GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Nisan 2016 Pazartesi 15:18

Tarihi Büyükşehir davasında 4 yıl sonra bir ilk!

Yaklaşık 4 yıldır devam eden tarihi davanın yarın görülecek duruşmasında bir ilk yaşanacak. 2 Nisan 2012 günü yapılan ilk oturumdan 2 Şubat 2016’daki son oturuma kadar her duruşmada yer alan Başkan Aziz Kocaoğlu ilk kez davaya katılamayacak.

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı 130 sanıklı tarihi davada yeni perde de açıldığı gibi kapandı.

Davanın 3 Kasım 2015 günü görülen son duruşmasında Anayasa Mahkemesi’nden beklenen yazının gelmemesi nedeniyle erteleme kararı çıkmıştı.

7.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada da beklenen yazının henüz ulaşmaması nedeniyle erteleme kararı çıktı. Mahkeme Heyeti yeni duruşmanın 19 Nisan 2016 tarihinde yapılmasına karar verdi.

Yaklaşık 4 yıldır devam eden tarihi davanın yarın görülecek duruşmasında bir ilk yaşanacak.

2 Nisan 2012 günü yapılan ilk oturumdan 2 Şubat 2016’daki son oturuma kadar her duruşmada yer alan Başkan Aziz Kocaoğlu ilk kez davaya katılamayacak.

Kocaoğlu, bürokratlarıyla birlikte İzmir’in projeleri için Ankara’ya yapacağı ziyaret nedeniyle Bayraklı Adliyesi’nde yer almayacak.

- KOCAOĞLU’NDAN 15 BÜROKRATLA ANKARA ÇIKARMASI…