GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
15 Haziran 2022 Çarşamba 14:14

Tam dokuz yıldır kangren olmuştu... Taş ocağı bölgesinde işlem tamam!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “riskli alan” ilan edilen Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’ndeki taş ocağı heyelan bölgesine ilişkin imar planları kesinleşti. Karşıyaka Belediyesi’nin hazırladığı son planlara gelen itirazlar ret edilerek kesinleştirildi.

EGEDESONSÖZ- Toprak kayması ve taşların binaların üzerine düşmesi sonucu 2013 yılında “riskli alan” ilan edilen  Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan “taş ocakları” bölgesine ilişkin imar planları kesinleşti.  Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın imzasını taşıyan son plan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.  1/1000 ölçekli uygulama imar planına yapılan yaklaşık 100 itiraz da ret edildi.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında "Riskli Alan" ilan edilen  Karşıyaka İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 2.59 hektarlık alanla ilgili son imar düzenlemesi kesinleşmiş oldu.  Karşıyaka Belediyesi’nin bakanlığa gönderdiği yazı doğrultusunda yapılaşma koşulunun Z+8 kat olarak belirlendi.  Alanda yapılacak imar düzenlemesiyle taş ocakları kısmı ve heyelanlı bölge rekreasyon alanı olarak kullanılacak. Geriye kalan alan ve yapılaşmaya uygun bölgede binalar yükselecek.

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi’nin Cumhuriyet-İnönü Mahalleleri’ne ilişkin imar planı çalışmaları ise etaplar halinde devam ediyor. Anadolu Caddesi’nin yol boyu güzergahını birinci etap olarak meclise getiren Karşıyaka Belediyesi planları onaylayarak Büyükşehir Belediyesi’nden geçirmişti.