GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Nisan 2023 Çarşamba 11:41

Tam 250 gün geçti... İzmir'de bir anne kızının katilini arıyor!

İzmir’de boşanmak üzere olduğu eşi Ezgi Zerkin’i öldürdükten sonra kaçan Deniz Özarslan’ın 250 gündür bulunamamasına isyan eden Anne Ziynet Zerkin “Kızım Ezgi için 250 gündür adalet arıyoruz. Katili aramızda dolaşıyor. Katiller bulunacağına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kapatılmak isteniyor. Önce katiller bulunsun” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Konak'ta boşanmak üzere olduğu eşi Ezgi Özarslan'ı yaklaşık 7 ay önce silahla öldürdükten sonra kaçan katil zanlısı Deniz Özarslan, 250 gündür aranıyor. 31 yaşındaki kızlarını kaybeden aile 250 gündür bulunamayan Deniz Özarslan'ın bir an önce yakalanarak en ağır cezayı almasını istediklerini kaydetti.

Cinayetin gerçekleştiği günden bu yana kayıp olan Deniz Özarslan'ın yakalanması için başlatılan soruşturma sürerken Kadın Cinayetleri Platformu üyeleri de bir an önce bulunması amacıyla ilanlar bastırmıştı. 

Sosyal medyadan da sık sık katilin yakalanması için paylaşımlarda bulunan anne Ziynet Zerkin, kızının katili Özaslan’ın yakalanması için çağrıda bulundu. Egedesonsöz’e konuşan acılı anne şu ifadelere yer verdi:

"Kızım Ezgi Zerkin ’in hayalleri, gülüşleri 250 gündür yarım. Kızımın katili Deniz Özarslan halen aramızda.  Yakalanmıyor. Neden yakalanmıyor? Bunca gündür saklanması için ona kim yardım ediyor? Kime güveneceğiz?  Kimden yardım isteyeceğiz bizim için adaleti kim sağlayacak? Katili yakalamayan devlet yetkilileri Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nu kapatılması için uğraşıyor. İlk önce katilin yakalanması lazım. Bir daha hiçbir annenin canı yanmasın istiyorum. Kızım için adalet istiyorum”