GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Haziran 2021 Pazartesi 09:34

Talibi de çıkmadı… Issız Hilton!

İzmir'in kalbi Konak'ta bulunan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 23,84 ortaklığı bulunan, geçtiğimiz yıl ise zarar ettiği gerekçesi ile kapatılan Hilton Oteli için gözler büyük ortak olan Hilton Hotels & Resorts'dan gelecek habere çevrildi. Hisselerin devri için firmalarla görüştüğü öğrenilen Hilton Hotels & Resorts, koronavirüs pandemisi nedeniyle görüşmelerden sonuç alamadığı iddia edildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in simge yapıları arasında yer alan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 23,84 ortaklığının bulunduğu Hilton için meraklı bekleyiş sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura döneminde gerçekleştirilen ortaklık ile 1992 yılında açılışı yapılan Hilton, zarar ettiği gerekçesi ile 16 Ekim 2020 tarihinde kapılarını müşterilerine kapatmıştı.

30 Ekim günü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında gerçekleşen 6,9 şiddetindeki deprem sonrası evini kaybeden vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük ortağı olan şirket ile görüşerek kapılarını depremzedeler için yeniden açmıştı.

Depremzedelerin de konakladığı otelden çıkmasının ardından Hilton'un dışında tadilat çalışmaları başlarken, gözler kentin simge otelinin akıbetine çevrildi.

PANDEMİ GÖRÜŞMELERİ VURDU
Edinilen bilgilere göre ise Hilton için büyük ortak olan Hilton Hotels & Resorts otelde bulunan payı hakkında  devri ya da satışı için görüşmelerini sürdürüyor. 

Büyük ortak olan Hilton Hotels & Resorts bazı firmalarla görüştüğü ancak pandemi nedeniyle dünyada ve Türkiye'de otelcilik sektöründe yaşanan durgunluk süreci ile birlikte, sona yaklaşan görüşmeler yarım kaldı ve ertelendi.

YÜZDE 23 ORTAKLIK İÇİN NET TAVIR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca 1992 yılından bu yana ortaklığı bulunan ancak 'kardan pay verilir' maddesi nedeniyle pay alamadığı otelin, yeniden faaliyete geçmesinin ardından yeni ortağına iki seçenek sunacak. 'Kardan pay verilir' maddesi yerine 'bilançodan pay' maddesi koydurmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, ortak olan firmanın bunu kabul etmemesi halinde ise 'pay' formülünü ortaya koyacak. 1992 yılında verilen arsa ile otele ortak olan Büyükşehir Belediyesi,  bilançodan pay talebinin kabul edilmemesi halinde ortaklık hisselerinin bedelini alıp otel ortaklığından çekilecek.