GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
30 Aralık 2021 Perşembe 16:24

Talep UKOME’den geçti... Öğrenci servisine zam geldi

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, “Esnafımıza müjde” başlıklı paylaşımı ile öğrenci taşıma ücretlerinin zamlandığını duyurdu. Başkan Bostancı, makul bir fiyat güncellemesi yaptıklarını, İstanbul ile kıyaslandığında İzmir’deki tarifenin ucuz olduğunu söyledi.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de okul servislerine de zam geldi. Bir süredir gündemde İzmirli servisçilerin yüzde 34’lük zam talebi, bugün UKOME’deki kuruldan geçti. Onayın ardından yeni tarifenin, 2021-22 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlangıç tarihi olan 7 Şubat’tan itibaren uygulanacağı açıklandı.

ARTAN MALİYETLER, FİYAT GÜNCELLEMESİNİ ZORUNLU KILDI
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, bu gelişmeyi üyelerine “Esnafımıza Müjde” başlığıyla yayımladığı paylaşımla duyurdu. Son dönemde başta akaryakıt olmak üzere yedek parça, lastik, bakım ve onarım hizmetlerine gelen aşırı zamdan sonra tarifede iyileştirme yapmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Bostancı, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin desteği, Büyükşehir’in de anlayışı ile taleplerinin kabul gördüğünü anlattı. İstanbul’daki fiyatlarla kıyaslama yapan Başkan Bostancı, şu bilgileri aktardı:

YİNE DE İZMİR TARİFESİ, İSTANBUL TARİFESİNDEN DÜŞÜK
“İstanbul’da 0-3 kilometre kategorisinde 342 lira olan ücret, 434 liraya yükseldi. Aynı mesafede yürürlükte olan İzmir’deki 285 liralık fiyat,  385 lira oldu. Bu mesafede iki kent arasındaki ücret farkı, 123 liradır. Aynı 15-17 kilometre arasındaki tarife İstanbul’da 613 liradan 778 liraya çıkarken, İzmir’de 445 liradan 600 liraya yükseldi ki, arada 330 liralık fark oluşmuş durumda. Yapılan bu fiyat değişikliğinin anlayışla karşılanacağını umuyorum. Yeni öğrenci taşıma tarifesi, 7 Şubat’tan itibaren uygulanacak.”