GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
18 Ekim 2022 Salı 08:41

Taksiye zam mı geliyor?

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, mazot fiyatının dalgalı bir seyir halinde olduğunu, sürekli inip çıktığını belirterek, “Kafamızda bir yığın soru işareti var. Zam yapsak bir türlü, yapmasak bir türlü. Mazot 29-30 liralara gelir de orada kalırsa, zam talebinde bulunacağız” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de taksi ücretlerine zam yapılacak mı? Minibüsçüler ve servisçilerin zam aldığı süreçte, taksici esnafının uzun zamandır zam beklentisi içinde olmasına rağmen zam talebinde bulunmamasının nedenini, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık’a sorduk. Anık, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Bir süre daha zam talebinde bulunmayacağız ama nereye kadar dayanacağımızı bilmiyorum” diye konuştu.

BİRAZ DAHA DİŞİMİZİ SIKACAĞIZ
Mazot fiyatının dalgalı bir seyir izlediğini, bu nedenle mazot 24 lirayken “30 lirayı bulursa, o zaman zam isteyeceğiz” sözünü hatırlatan Başkan Celil Anık, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mazotun litre fiyatı şu anda 27,56 lira. Bugün bu fiyata ama yarın iki liralık indirim olabiliyor. Bu dalgalı süreçte sabrediyoruz. Mazotun ucuzlayacağını umut ederek bekliyoruz. 10 gün pahalıysa mazot, 10 gün makul fiyattan satılıyor. Bu inişli çıkışlı fiyatlar varken zam istememiz doğru olmaz. Mazot ne zaman 29 liraya, 30 liraya dayandı ve fiyatlarda sabit kaldı; işte o zaman talepte bulunacağız. Minibüsçüler zam aldılar ancak yeni tarifelerini uygulayamıyorlar, çünkü uyguladıkları takdirde yolcuların minibüsü tercih etmeyeceğini biliyorlar. Belediye, toplum taşım araçlarıyla 6,5 liraya yolcu taşıyor. Belediye otobüsü, metro, gemi, tramvay bu kadar ucuzken, biz de taksiye zam yapsak elimizdeki yolcuları kaçırırız. Bunu göre alamayız. Mazotun fiyatının artmasının yanı sıra ancak toplu taşım araçlarına zam yapılması halinde taksilere zam konusunu gündeme getirmemiz mümkün olabilir. Bugünkü taksi tarifesinden para kazandığımız söylenemez. Ancak zam yaparsak, taksici esnafı yolcu bulamaz. Herkes bu gerçeğin farkında.”