GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
9 Şubat 2021 Salı 14:57

Taksicilerin başkanı Anık: Diğer esnaflara göre daha iyi durumdayız

Pandemi öncesine göre yüzde 60-70 seviyelerinde iş yaptıklarını belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, "Gece işlerimiz sıfır noktasında. Cumartesi pazar sokağa çıkma yasağı var. Lokantacı, kahvehaneci esnafına göre durumumuz çok iyi" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bir yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını, ülkemizde ekonominin çarklarını da bozdu. Başta lokantacılar olmak üzere pek çok esnaf, pandemiden çok ağır yaralar alırken, taksici esnafı hayatından memnun.  Pandemi öncesine göre işlerinin yüzde 40 dolayında azaldığını belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, "Buna şükür diyoruz. Lokantacı, kahvehaneci, kafeci esnafına göre daha iyi durumdayız. İşimiz az olsa da karnımız doyuyor" açıklamasında bulundu.

TAKSİCİNİN GECE İŞİ NEREDEYSE SIFIRLANDI
Toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyenlerin taksileri tercih ettiğini, ancak evlerine hapsedilen 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kesimin yokluğunda cirolarının düştüğünü belirten Başkan Anık, şu bilgileri verdi:

"Pandemi öncesinde bir yere yemeğe gidip alkol alan, eğlenceye gidenler, dönüşü taksiyle yapardı. Gece hayatı bitince, taksici esnafının da gece işleri durdu. Öyle ki, geceleri iş yapma oranımız sıfır noktasında. Gündüz işlerimiz fena değil ama yeterli de değil. Cumartesi ve pazar günleri zaten sokağa çıkma yasağı var. Hafta sonunda neredeyse hiç iş yapamıyoruz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen halimize şükrediyoruz. Lokantacı, kahvehaneci, kafeci esnafının dükkanları kapalı. Biz en azından evimize ekmek götürebiliyoruz."

TAKSİCİNİN GÜNLÜK HASILATI 300 LİRAYI GEÇMİYOR
Şu dönemde bir taksicinin günlük hasılatının, 300 lirayı dahi bulmadığının altını çizen Başkan Celil Anık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hasılattan mal sahibine 150 lira kalırsa, yine de iyi iş çıkarmış sayılır. Eskiden öyle miydi? Şoför de iyi kazanıyordu, mal sahibinin cebine de 350 liradan aşağı para girmezdi. Biz yine de diğer esnaf arkadaşlar gibi çok büyük sıkıntı yaşamadığımız için şanslıyız."