GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ocak 2021 Çarşamba 15:52

Tahsis iddiası ortalığı karıştırdı: Sahte evrakla SİT alanını satmaya çalıştılar

İzmir’in Urla İlçesi’nde TCDD ve Emniyet Kampı’nın bulunduğu alanın üst kısmında yer alan 111 dönüm alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Urla Elit Park Toplu Konut Kooperatifi’ne tahsis edildiği iddiaları ortalığı karıştırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktoru ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl’ün denetim kurulunda yer aldığı kooperatife yapılan tahsis belgesinin sahte çıktığı öğrenildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak’ın talimatıyla suç duyurusunda bulundu.

EGEDESONSÖZ- Önce belediye başkanı ardından kaymakamı değişen, haraketli günlerin yaşandığı İzmir’in Urla ilçesinde yeni bir kriz patlak verdi.  Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait Urla Denizli Mahallesi 3744 ada 1 parsel numaralı alana denk gelen TCDD ve Emniyet Müdürlüklerine ait kamp yerleşkelerinin bulunduğu bölgenin üst kısmındaki 111 dönümlük arazinin tahsis iddiası tartışmalara neden oldu.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak’ın imzasının kullanıldığı sahte evrakta arazinin gelen talep üzerine merkezi Ankara’da bulunan S.S Urla Elit Park Yapı Konut Kooperatifi’ne tahsis edildiği bilgisine yer verildi.  Tahsisin 14 Eylül 2020’de yapıldığı belirtilen söz konusu evrakta kooperatifin ortakları da bulunuyor.

Ortaklar arasında Merve Akpınar, Erdem Akkan ve Meryem Ekici gibi isimler yer alıyor. Kooperatifin denetleme kurulunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktoru da olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile Nevşehir eski AK Parti Milletvekili Rıtvan Köybaşı da bulunuyor.

Egedesonsöz’ün yaptığı araştırmaya göre Ticaret Sicil Kayıtları’nda da yer alan kooperatifin merkezi Ankara’da yer alırken ortak ve denetim kurulunda ise bir yanlışlık bulunmuyor. Fakat, projenin yapılacağı yer olan alanın tahsis edilmesiyle ilgili evrakın sahte olduğu ve bir yerde üretilmiş olabileceği düşünülüyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak’ın talimatı üzerine hukukçular çalışma başlatırken konuyla ilgili suç duyusunda bulunulduğu öğrenildi. Albayrak’ın böyle bir evrakın kimler tarafından düzenlendiğine yönelik araştırma istediği dile getirildi.

Öte yandan söz konusu villa inşa edilmesi düşünülen ve taslak projeleri elden ele dolaşan arazi 2. Derece arkeolojik sit alanında kalıyor. Plan notlarına göre burada rekreasyon alanı ve belediye hizmet alanı plan notları ise dikkat çekiyor.