GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ocak 2021 Salı 18:59

Tahir Şahin'den duygusal açıklama: Kurada başkanlık AK Parti'ye çıkarsa...

Geçmiş dönem Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, perşembe günü yapılması beklenen kura öncesi konuştu: "Kurada kazanan AK Parti olursa, herhalde benden daha çok üzülen olmaz. AK Parti’nin değerlerine saygı duyuyorum, ama Atatürk ilkelerine bağlılıkla 20 yıl başkanlık yapmış biri olarak çok üzülürüm"

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 20 yıl boyunca Menemen'i yöneten geçmiş dönem Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçenin yeni belediye başkan vekilini belirleyecek ve perşembe günü gerçekleştirilecek kura çekimiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Şahin, "Kurada kaybeden CHP olursa, diğer bir deyişle kazanan AK Parti olursa, duyguların ne olur?" sorumuza net cevap verdi: "Buna en çok üzülen, herhalde ben olurum."

MENEMEN BELEDİYESİ BU HALE GELMEMELİYDİ
Atatürk ilkelerine bağlı kalarak Menemen'de 20 yıl başkanlık yaptığı belediyesinin bu hale gelmesi nedeniyle yüreğinin acıdığına vurgu yapan Tahir Şahin, "AK Parti'ye karşı olmamdan değil, Atatürk ilkelerine bağlı biri olarak, Menemen'in kurada kaybedilmesi beni çok üzer. AK Parti’nin değerlerine elbette saygı duyuyorum. CHP, Menemen'de kurayla kaybederse, gerçekten çok üzülürüm. Hatta en çok üzülen ben olurum, diyebilirim."

İĞNEYİ KENDİMİZE, ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIRALIM
Başkan vekilliği seçiminin kuraya kalmasının kendisinde bir başka üzüntüye sebebiyet verdiğinin altını çizen Tahir Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hukukçu değilim ama AK Parti, haklı yada haksız, hukuki haklarını kullanıp kura çekimini tekrarlatıyorsa, buna bir şey diyemem. Hukuka saygı duymak lazım. İşi bu duruma getirmemek gerekiyordu. Çoğunluk 18-13 CHP'deyken, 15-15'e getirilmeyecekti. En büyük kabahat, bizimkilerde. AK Parti'yi suçlayacağımıza, kendimize bakalım. Bunları konuşacağımıza, nasıl bu hale geldik, onu sorgulamak lazım. İğneyi kendimize, sonra çuvaldızı başkasına batıralım. İşi bu duruma getirenler kimlerse, onları sorgulayalım."