GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
21 Temmuz 2022 Perşembe 21:09

Tahıl anlaşması yarın imzalanacak

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, bugün ilerleyen saatlerde İstanbul'a gelecek. Cumhurbaşkanlığı, Ukrayna tahılını Karadeniz üzerinden ihracatının yeniden başlatılmasını içeren anlaşmanın yarın saat 16.30'da Erdoğan ve Guterres'in katılımıyla Dolmabahçe Sarayı'nda imzalanacağını duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ukrayna tahılının Karadeniz’den ihracı için Türkiye-Rusya-Ukrayna-BM arasında yapılan görüşmelerle ilgili geç saatlerde İstanbul’u ziyaret edeceği bildirildi.

Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres´in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreni yarın 16.30'da Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilecek.

BM ve Türkiye, Ukrayna tahılını Karadeniz üzerinden ihracatını yeniden başlatmak ve Rusya'dan tahıl ve gübre sevkiyatlarını kolaylaştırmak için arabuluculuk yapıyor. (Reuters)