GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Nisan 2020 Çarşamba 20:35

Tabipler Odası o açıklamayı yalanladı: Doktor Başkan da yayınladı!

Mavişehir, Bostanlı ve Çiğli civarında çok sayıda koronavirüs vakasının iddia edilmesini ve paylaşımlarda İzmir Tabip Odası logosu ve isminin kullanılması sonrasında yürekler ağza geldi. Fakat Oda yaptığı açıklamada verilen bilgiyi yalanladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay da oda paralelinde açıklama yaptı.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde İzmir’de ortaya atılan bir bilgi asılsız çıktı. Sosyal medya yayılan ve kamuoyunu yanıltan bilgilendirmede, Mavişehir, Bostanlı ve Çiğli civarında çok fazla sayıda koronavirüs vakası olduğu söylenmişti. Açıklamada İzmir Tabipler Odası’nın logosu da kullanılmıştı. Tabipler Odası’ndan yapılan açıklamada, isim ve logonun kendi iradeleri dışında kullanıldığı belirtildi. Paylaşımın odaya ait olmadığı aktarıldı.

Karşıyaka Belediyesi’nin Doktor Başkanı Cemil Tugay da sosyal medya hesabından odanı açıklamasını paylaştı.

İşte o açıklama:
Bugün İzmir Tabip Odası ismini ve logosunu kullanarak yapılan “Mavişehir, Bostanlı, Çiğli bölgelerinde çok fazla sayıda koronavirüs vakası mevcut olduğu, apartmanlarda ayrı dairelerde izole olan vatandaşlara dahi yüksek bulaşın olduğu tespit edilmiştir…” şeklindeki paylaşım Odamıza ait değildir.

Ülkemiz Covid-19 salgını ile mücadele etmektedir. Hassas bir dönem yaşıyoruz. Bu dönemde, halkımızın doğru bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır.

İzmir Tabip Odası, sürecin başından bu yana sağlık çalışanlarını ve halkımız bilgilendirmeye yönelik çok sayıda paylaşım yapmıştır. İzmir Tabip Odası olarak yaptığımız bilgilendirmeleri, web sitemiz ve resmi sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla paylaşıyoruz.

Bu nedenle, toplumun doğru bilgilenmesi adına, web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yapılan paylaşımlar dışında, İzmir Tabip Odası ismini ve logosunu kullanarak yapılan paylaşımlara itibar edilmemesini istiyoruz.

Hukuka aykırı şekilde, bilgimiz ve onayımız dışında İzmir Tabip Odası ismini ve logosunu kullanan kişiler hakkında gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır.

 İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu