GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
31 Mayıs 2024 Cuma 09:28

Tabip Odası Başkanı Özyurt’tan zehirlenmeler için açıklama: Kontroller çok iyidir diyemem!

Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde dün yaşanan personel yemeği zehirlenmesi üzerine konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt, “Hastanede çıkan yemeklerin kontrolü, takibi çok iyidir diye bir şey söyleyemem. Her yerde nasıl takip ediliyorsa hastanelerde de öyle takip ediliyor” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ - Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde gıda zehirlenmesi sonucu hastane personelleri ve doktorlar hastanelik oldu.

Dün öğle yemeğinde çıkan tavuktan zehirlendikleri tahmin edilen biri güvenlikçi, biri temizlikçi ve ikisi sekreter olmak üzere dört çalışanın Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildirildi.

HİÇBİR HASTANEDE BÖYLE BİR OLAY YAŞANMAMALI
Egedesonsöz’e konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt, “Hiçbir hastanede, hiçbir iş yerinde de çalışanların yemek yediği bir yerde böyle bir olayın yaşanmaması gerekir. Besin zehirlenmeleri ara sıra da olsa herhangi bir ihmal olmadığında da ortaya çıkabiliyor. Yaşanmaması ideal olanı ama bazen hastanelerde de bu tip zehirlenme vakaları yaşanabiliyor” dedi.

Özyurt, “Hastanede çıkan yemeklerin kontrolü, takibi çok iyidir diye bir şey söyleyemem. Her yerde nasıl takip ediliyorsa hastanelerde de öyle takip ediliyor. Hastane, personele yedirdiği yemekte sorumluluk sahibidir. Şu anda soruşturma açılmış. Böyle bir şey yaşanmamalıydı” ifadelerini kullandı.