GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
29 Kasım 2021 Pazartesi 14:13

Tabip Odası Başkanı Çamlı’ya polis müdahalesi!

TBB’nin düzenlediği “Beyaz Yürüyüş” eyleminin son durağı olan Ankara’da İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı ve beraberindeki hekimler, polislerin müdahalesiyle karşılaştı.

EGEDESONSÖZ- Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), “Emek bizim, söz bizim” çağrısıyla başlattığı “Beyaz Yürüyüş” pazar günü Ankara’da düzenlenen “Beyaz Forum” ile noktalandı. TBB üyeleri, Ankara’ya gelmesiyle birlikte karşısında polis barikatı buldu. Polis, izin alınmamasını gerekçe göstererek yürüyüşe engel oldu. Hekimler ise toplantı ve gösteri yürüyüşünün en temel hak olduğunu belirtti.

Yaşanan kısa süreli arbede de aralarında İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı’nın olduğu hekim grubuna polis müdahale etti. Polisin, Başkan Lütfi’ye yönelik müdahalesi ise kameralara yansıdı. Hekimlerin ısrarı sonucunda polis barikatı geri çekildi ve ardından hekimler TTB Genel Merkezi’ne yürüdü.

Yaşananları Egedesonsöz’e anlatan  İzmir Tabip Odası Başkanı Op.Dr. Lütfi Çamlı “Bizler otobüslerden indikten sonra bizi TTB önünde bekleyen meslektaşlarımızın yanına yürümek istedik. 15-20 metre yürüdük sonra ‘yürüyemezsiniz’ dediler. Yürümezsek nasıl gideceğiz? Taksiyle mi gideceğiz, uçarak mı gideceğiz? Slogansız, önlüksüz yürümemizi istediler. Kitleyi gerici davranışlar oldu… Neyse ki birliğin yöneticilerinin sağduyulu yaklaşımları ile sorun çözüldü ve hiçbir şey olmadı. Yaşananlar gerçekten komikti. Diğer illerde de yürüdük ama hiçbir müdahale yapılmadı. Bir otoritere hissettirme amacıyla mı yapıldı, onu da bilmiyorum. Yürüdüğümüz zaman bir şey olmadı, ne trafik aksadı, ne de provokasyon oldu. Umarım ilerleyen süreçte bu kadar sağduyudan uzak, kışkırtıcı, gerginliğe yol açacak davranışlar olmaz. Makul ve mantıklı bir yaklaşım sergilenir” dedi.

FORUMDA TALEPLER DİLE GETİRİLDİ
Yürüyüş sonrası düzenlenen Beyaz Forum’da sağlık alanında yaşanan sorunların aktarımının yanı sıra “Ne yapmalı” ve “Nasıl yapmalı” sorularına da yanıt arandı. Forumda, herkesin sağlık hakkına parasız erişebilmesi, Genel Sağlık Sigortası düzenlemesinin iptal edilmesi, özel hastanelerin ve şehir hastanelerinin kamulaştırılması, birinci basamak sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilmesi, sağlık alanındaki tüm kararlarda sağlık emekçilerinin de söz sahibi olması gibi sağlık sisteminin yeniden inşasında yapılması gerekenlere dönük öneriler dile getirildi.