GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
10 Ocak 2022 Pazartesi 14:13

Tabip Odası Başkanı Çamlı: Vaka artışı, yeni düzenlemelerin gerekliliğini ortaya koyuyor

İzmir’de resmi verilere göre günde 2 bin vaka görüldüğüne vurgu yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “Bir haftada, dört katı aşan bir vaka oranı var. Bu artış,üçüncü doz hatırlatma dozlarının yapılması, kişisel ve toplumsal anlamda mutlaka birtakım yeni düzenlemelerin gerekliliğini açıkça ortaya koyuyor” dedi

EGEDESONSÖZ – İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, İzmir’deki vakaların dört kat artışının dikkat çekici olduğunu söyledi.

Gerek Dünya Sağlık Örgütü, gerekse diğer kuruluşlar ve bilim insanlarının, Tabip odasının, Türk Tabipler Birliğinin, vakaların çok ciddi artacağı yönünde uyarılarda bulunduğuna işaret eden Başkan Çamlı, “Bu artış, birtakım yeni düzenlemelerin gerekliliğini açıkça ortaya koyuyor” dedi.

PROF. DR. ŞENER, İZMİR’DEKİ VAKA ARTIŞINI DEĞERLENDİRDİ: PANİĞE GEREK YOK AMA…

YETKİLİLERİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUZ
Vakaların artacağı ortadayken, haftalar öncesinden, çok ciddi önlemlerin alınması gerektiğinin de altının çizildiğini belirten Başkan Lütfi Çamlı, şu açıklamada bulundu:

“İzmir’de dört katı aşan bir vaka oranı var. Resmi sayılara göre İzmir’de 2 binleri aşan vaka sayısı söz konusu. Bu artış; mutlaka aşılamanın, üçüncü doz hatırlatma dozlarının yapılması, gerek kişisel korunma tedbirlerinin, gerekse toplumsal anlamda mutlaka birtakım yeni düzenlemelerin gerekliliğini ortaya koyuyor.  Biz bunları çok öncesinden söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Toplumu  bilimsel gerçekler çerçevesinde uyarmaya, toplumu aydınlatmaya, devam edeceğiz. Bu konuda yetkilileri, sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.”