GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Mart 2016 Salı 18:37

Süt fiyatlarındaki düşüş vatandaşa yaradı!

İzmir’in Ödemiş İlçesi'ndeki süt üreticisi 27 yaşındaki Muharrem Kızak, süt fiyatlarındaki düşüşe dikkat çekmek için çiftliğinden getirdiği 150 kilo sütü vatandaşlara ücretsiz dağıttı.
Süt üretimindeki artışa rağmen tüketimin düşük kalması, fiyatların 80 kuruşa kadar düşmesine neden oldu. Bir litre sütün 1 -1.10 TL bandının altına düşmesiyle zarar ettiklerini söyleyen Beydağlı üreticiler sütlerini Küçük Menderes nehrine dökerken, Ödemişli üretici sütünü halka dağıttı.

Ödemişli süt üreticisi ve çiftlik sahibi Muharrem Kızak ve veteriner hekim Kezban Akdeniz, 150 kilo sütü Hürriyet Caddesi'nden geçen vatandaşlara dağıttı. Her biri 1 litrelik poşetleri doldurarak vatandaşlara ücretsiz süt dağıttıklarını anlatan Muharrem Kızak, "Yemlerin fiyatı yüksek. Elektrik fiyatları yüksek. Yani girdiler fazla. Buna karşın süt fiyatları düştüğü için büyük sıkıntı içindeyiz. Hükümet yetkililerinin bu konuya acil çözüm getirmesini bekliyoruz. Böyle devam ederse, hayvancılık bitecek. Ben, süt fiyatlarının düşüklüğüne dikkat çekmek için sütü yerlere dökmek yerine, vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtmayı uygun buldum. Herhalde sesimize bir kulak veren çıkar. Bunu üreticiler sabırsızlıkla bekliyor" diye konuştu. (dha)