GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Nisan 2016 Cuma 08:49

Sürekli Meclis’teki büyük kavgası anlattı: Halkın iradesi…

5 vekilin yaralandığı Anayasa Komisyonu ‘görüşmeleri’ sonrası yaşananları Egedesonsöz’e anlatan AK Parti İzmir Milletvekili HDP’yi eleştirirken “Halkın iradesi engellenemez” dedi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Meclis’te önceki gün yaşanan kavgadan sonra Genel Kurul pazartesi gününe kadar tatil edildi. Genel Kurul’daki gerilim dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonu’na yansıdı. Kavgada 5 vekil yaralandı…

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklikle ilgili sözlerine CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın önceki gün “IŞİD kafası” diye tepki göstermesi, ardından da HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün kolluk kuvvetlerini ‘sivilleri katletmekle’ suçlamasıyla çıkan kavgalar Meclis’in çalışma takvimine de yansıdı.

Genel Kurul pazartesiye kadar tatil edildi. CHP’li Özcan, AK Partililerin oylarıyla 3 birleşime girmeme cezası aldı.

Kavga meclis tutanaklarına da yansırken, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli yaşananların ardından Egedesonsöz’e konuştu.

HALKIN İRADESİ ENGELLENEMEZ!
HDP’lilerin yasanın çıkmaması için sürekli provokasyon yaptıklarının altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli ‘komisyon savaşı’nı anlatırken şu açıklamalarda bulundu: HDP’lilerin yasanın çıkmaması, gündeme getirilmemesi ve çalışmaların ilerlememesi için her zaman yaptıkları provokasyonlardır. Sürekli laf atıp gerginlik çıkartıyorlar. Hatta Bakan Bey’e hakaret edip, fiili saldırıya kadar ilerledi. Biz bunları çok gördük. İç Güvenlik yasası sırasında çok gördük. Bu yasa eninde sonunda çıkacak. Kaba kuvvetle komisyon çalışması engellenemez. Halkın iradesi engellenemez. Bunlar demokratik kurumlar bu komisyon çalışacak. Ne kadar bu tür yollara başvururlarsa bizim de o kadar çalışma azmimiz artıyor. Gerginliğin azaltılması için Pazartesi gününe kadar ara verildi. Daha sonra çalışmalar yapılacak ve bu yasa çıkacak.