GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
25 Kasım 2022 Cuma 19:11

Squid Game oyuncusu O Yeong-su, tacizle suçlanıyor

78 yaşındaki Altın Küre ödüllü aktör O Yeong-su, 2017 yılında bir kadını taciz etmekle suçlanıyor. Güney Koreli aktör suçlamaları reddediyor.

Güney Koreli savcılar, Altın Küre ödüllü aktörün 2017 yılının ortalarında bir kadına uygunsuz şekilde dokunduğunu öne sürdü. Tacize uğradığını iddia eden kadın geçen yılın aralık ayında polise başvurmuştu. Ancak nisan ayında Yeong-su herhangi bir ceza almadan dava düşürülmüştü.

DAVAYI YENİDEN AÇTI
Suwon'daki savcılık ofisi, Yeong-su'nun ısrarla reddettiği iddiaları araştırmak için davayı yeniden açtı.
Ünlü aktör daha önce iddialar hakkında medyaya konuşmuş, gölün çevresini göstermek için kadının ellerini tuttuğunu ifade etmişti. Yeong-su, geçtiğimiz yıl ortaya atılan iddialar nedeniyle kadından özür dilemişti. Ancak özür dilemesinin iddiaları kabul ettiği anlamına gelmediği konusunda ısrar etti.

DÜNYA ÇAPINDA ÜNE KAVUŞTU
Güney Kore'nin Altın Küre ödülü kazanan ilk oyuncusu olan Yeong-su, geçtiğimiz yılın büyük ses getiren yapımı Squid Game'de Oh Il-name rolünü canlandırmıştı. 9 bölümlük dizide Yeong-su, zararsız bir yaşlı adamın canlandırırken, karakter hakkındaki ürkütücü gerçeğin ortaya çıkmasıyla izleyicileri şoka uğratmıştı.

1944 yılında şimdi Kuzey Kore sınırında bulunan Kaepung'da dünyaya gelen Yeong-su, 200'den fazla yapımda yer aldı ve 1963'ten beri birçok büyük ödülün sahibi oldu.  (POSTA)