GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Temmuz 2018 Perşembe 15:22

SP’li Hazırbulan görevine geri döndü ve konuştu: CHP’yle ittifaktan pişman olmadık!

Seçim sürecinde görevini Erduran’a bırakan Zekeriya Hazırbulan, il başkanlığına geri döndü. 24 Haziran’dan sonra oluşan tabloya dair konuşan Hazırbulan, “Oyumuzu genelde yüzde 100, İzmir’de yüzde 130 arttırdık. İttifaktan en karlı çıkan parti biziz. İttifakta pişmanlığımız olmadı” dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Saadet Partisi (SP) İzmir İl Teşkilatı’nda görev değişikliği yaşandı. 24 Haziran seçimleri sürecinde İl Başkanlığını vekaleten Mustafa Erduran’a bırakan ve milletvekili adayı olan Zekeriya Hazırbulan görevine geri döndü.

İl Başkanı Hazırbulan, değişikliğe ilişkin açıklamalarda bulunurken 24 Haziran seçimlerinde oluşan tabloya dair de konuştu. Kamuoyunda partisinin elde sonuca yönelik yaklaşımları değerlendiren Başkan Hazırbulan partisinin Millet İttifakı’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yan yana olmasından dolayı oy kaybetmediğini söyledi.

İLK HEDEF YEREL SEÇİMLER
İzmir’de başkanlık koltuğuna yeniden oturan Hazırbulan, 2019’da gerçekleşecek yerel seçimleri öncelikli hedef olarak belirlediklerini ifade etti. Hazırbulan, “Yerel seçimlere bu yılın başından itibaren hazırlanmaya başlamıştık. Araya erken seçim girmişti. Şimdi yeniden aday belirleme çalışmalarına başlayacağız. Komisyonlarımızı kurduk. Gerekenleri yapacağız” açıklamasında bulundu.

KABİNE BEKLENTİLERE UZAK 
Hazırbulan, “24 Haziran’da ülkemiz tarihi bir seçim yaşandı. Yoğun katılımlı bir seçim oldu. Mevcut iktidar ciddi bir oy kaybı yaşamasına rağmen MHP’nin desteğiyle yeniden iktidarda kalabildi. Yeni sistem inşallah ülkemiz için hayırlı uğurlu olur. Ama kabinenin belirlenmesine bakıldığı zaman toplumun her kesiminin beklentilerine uzak bir kabine olduğunu ifade edelim. Özellikle Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirilmesi düşündürücü. Dolar ve euro zaten sürekli artıyor. Ekonomi inşallah iyi olur ama şu an kötü durumda. Piyasada olan biri olarak söylüyorum. Allah inşallah yardım eder. Artık bunu söylüyorum. Biz değişmesi gerekiyor dedik, mücadele ettik ama halkımız böyle uygun gördü. Çok adaletsiz bir ortamda seçime girdik. Sonuç bu çıktı” dedi.

İTTİFAKTA PİŞMANLIĞIMIZ OLMADI
Hazırbulan, “Biz bu ittifakla en karlı çıkan partilerden birisiyiz. Yüzde 0.68 oy oranımız vardı bunu 1.35’e yükselttik. Oranlar düşük görünebilir ama oyumuzu yüzde 100 arttırdık. İzmir’de yüzde 130 arttırdık. Bu önemli. Türkiye ortalamasının üstünde… İttifakta pişmanlığımız olmadı. İttifakta olmamız sağ ve solda oluşan kutuplaşmayı önledi. CHP gibi solun önde gelen partilerinden olan bir partiyle yan yana geldik. Barajı sıfırlamış ve meclise iki milletvekili sokmuş olduk” ifadelerini kullandı.