GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Ocak 2017 Salı 16:54

Soylu’dan ‘zarar’ raporu, Başbakan’dan Menderes’e güvence

Menderes’te kar yağışı nedeniyle seraların büyük zarar görmesinin ardından üreticilerin sorunlarını Ankara’ya taşıyan Soylu, Başbakan Yıldırım ile görüşme fırsatı buldu. Yıldırım’ın da yaraların sarılacağının güvencesini verdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı eğitime ve ulaşımı kesintiye uğratırken, en büyük darbeyi kesme çiçek üreticileri yedi.

Menderes ilçesinde üreticilerin seraları buz tutarken, kar nedeniyle büyük hasar aldı.

Seraların tamamına yakını çökerken içinde bulunan çiçekler de tamamen zarar gördü. Yoğun kar yağışından sadece seralarını çelik sistemle ve camlı kuran bazı çiftçiler etkilenmedi.

İlçenin büyük bölümünün seracılık faaliyetini naylon çadırlar içinde yürütmesi, sağlam sistemin kurulmaması zararın daha da büyümesine neden oldu.

Menderes’te çiçek üretiminin büyük bölümünü gerçekleştiren vatandaşlar kar erimediği için seralarına ulaşamadı. Seralara giden bağ ve tarla yollarındaki karlar kaldırılmadığı için Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları da henüz hasar tespit çalışmalarını tamamlayamadı.

Üreticiler zararın yaklaşık 200 milyonu bulduğunu ifade ederken, Menderes’e bugün önemli bir ziyaret gerçekleşti.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bülent Delican birbirini takip eden günlerde bölgeye giderek üreticiye güvence verirken, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da bugün Ankara’nın yolunu tuttu.

AK Parti Grup toplantısının arından İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım’la görüşme fırsatı yakalayan Başkan Soylu, sorunun boyutlarını aktardı, mağdur olan üretici ve çiftçiler için yardım talebinde bulundu.

Başbakan Yıldırım’ın da “Hasar tespit işlemi bittikten sonra gereken neyse yapacağız” sözleriyle yaraların sarılacağının güvencesini verdiğini öğrenildi.