GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ağustos 2022 Çarşamba 21:39

Soyer ve Köşger Ankara yolcusu… ‘Bakanımızdan destek isteyeceğiz!’

İzmir Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listes’nden kalıcı listeye alınması için yapılan çalışmalarda gelinen noktayı paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bergama, Efes, Tarihi Lima Kenti, Gediz, Birgi, Ceneviz Kalesi… Hepsini bir araya getirdiğimizde dünya kenti olma konusunda büyük bir adım atacağız. Ay sonunda Sayın Valimiz ile Sayın Bakanımıza gideceğiz. Bundan sonrası ile ilgili yani Şubat’ta UNESCO’ya dosyamızın teslim edilmesi için ondan da destek isteyeceğiz” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi,  2020’de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan İzmir Tarihi Liman Kentinin, asıl listeye alınabilmesi için yürütülen süreçle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kadifekale’de düzenlenen tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.

TÜM PAYDAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Toplantıda açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bir hayaldi 3 yıl önce yola çıkarken. Adım adım o hayalin gerçekleştiğini yaşıyor olmaktan çok büyük bir gurur duyuyorum. Bu çok kollektif bir iş. Buradaki tiyatroyu da daha önce 16 ay yapılan çalışmayı 4 ay da tamamlamak olağanüstü bir iş. İzmir, bu 6 noktası ile birlikte. Bergama,Efes, Tarihi Lima Kenti, Gediz, Birgi, Ceneviz Kalesi… Hepsini bir araya getirdiğimizde dünya kenti olma konunsa büyük bir adım atacağız. Ay sonunda Sayın Valimiz ile Sayın Bakanımıza gideceğiz. Bundan sonrası ile ilgili yani Şubat’ta UNESCO’ya dosyamızın teslim edilmesi için ondan da destek isteyeceğiz. Hedefimizi 2024’ün ikinci yarısında Kemeraltı’nı ve tarihi liman kentini UNESCO kalıcı listesine sokmak. Tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.