GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ağustos 2019 Cuma 11:24

Soyer Selçuk’taki ocak mücadelesi için konuştu: Filiz Başkan’ın yanındayım!

Belevi Şirince arasındaki bölgede mermer ocağının yapılacak olmasına tepkiler sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ilçede kamuoyu oluşturan Selçuk Belediye Başkanı Sengel’e destek verileceğini açıkladı. Soyer, “Sonuna kadar destek olacağım. Filiz Başkan’ın yanındayım. Sürece somut olarak da gireceğiz. Filiz Başkan nerede ihtiyaç duyuyorsa destek olacağız” dedi. 
Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk’ta yapılacağı için tepki toplayan mermer ocağı hakkında açıklamalarda bulundu. Belevi Şirince arasında Jeotermal Enerji ve Mermer Ocakları yapılmaması için Şirince Türetim Derneği’nin başlattığı imza kampanyası çığ gibi büyürken Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de kamuoyu oluşturmayı başararak dikkatleri çekmişti. 
Son 2 gündür sadece İzmir’de değil Türkiye gündeminde de yer tutan konu hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de sürece somut olarak müdahale edeceği ve ocak yapımının karşısında duracağı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Sonuna kadar destek olacağım. Filiz Başkan’ın yanındayım. Sürece somut olarak da gireceğiz. Filiz Başkan nerede ihtiyaç duyuyorsa destek olacağız.  Konuyu o biliyor daha çok. Detayları ondan alırsınız ama bize nerde ihtiyaç duyuyorsa yanındayız” dedi.