GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Kasım 2023 Çarşamba 13:07

Soyer ‘nevrim döndü’ dedi: Alçaklar, reziller, seviyesizler!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kordon’da yaşanan deniz taşması ile ilgili olarak AK Parti cephesinden gelen Polonya seyahati ile ilgili eleştirilere sert yanıt verdi. 2026 yılı Avrupa Gençlik Başkenti unvanını almak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Soyer, bu yüzden Polonya’ya gittiğini belirterek “Siyaset bu kadar seviyesiz, alçakça yapılmamalı. Bu kadar kötü nasıl olunabiliyor inanamıyorum. Sabah gördüm nevrim döndü. Bu kadar kötü olunamaz. Bu kadar alçak nasıl olunabilir, bu kadar rezil nasıl olunabilir?” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dokuz Eylül TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

BUNLAR BANA DOKUNMAZ
Programın gündeminde Polonya seyahati vardı. Alsancak-Kordon’da yaşanan deniz taşması ile ilgili olarak AK Parti cenahından Polonya seyahati eleştirilerine sert tepki gösteren Başkan Soyer, şunları söyledi:

“İzmir-Münih, Münih-Varşova, Varşova’dan 2 saat yol yapmışız, ertesi gün toplantıya katılıp geri dönmüşüz. Yorgunluk umrumda değil ancak olayın böyle tanıtılması utanç verici. Gençler için gitmişiz, 2026’da gençlerimiz Avrupa’nın gençleri ile buluşsun diye gitmişiz. İnsan siyasetin bu seviyede olmasına çok üzülüyor. Bu İzmir halkına, Türkiye’ye haksızlık… Siyaset bu kadar seviyesiz, alçakça yapılmamalı. Bu kadar kötü nasıl olunabiliyor inanamıyorum. Bunu yazanlar üstelik neden gittiğimizi de biliyorlar. Bu memlekette memleket için ömrünü vakfeden insanlar var. Ben onlardan biriyim. Bunlar bana dokunmaz. Ben bu memlekette, gençler, gelecek kuşaklar için üzülüyorum.

BU KADAR REZİL NASIL OLUNABİLİR
Seferihisar’dan beri bu böyle… Hiç azalmadan saldırı devam ediyor. İsmimi doğru koymuşlar, çelik gibi duruyorum. Ne yıpratabiliyorlar, ne yorabiliyorlar, ne vazgeçirebiliyorlar, ne teslim alabiliyorlar. Teslim alamayacaksınız, yıpratamayacaksınız, benimle başa çıkamayacaksınız. İzmirli benim yanımda.

Sabah gördüm nevrim döndü. Bu kadar kötü olunamaz. Bu kadar alçak nasıl olunabilir, bu kadar rezil nasıl olunabilir? Bu ülkenin bu şehrin gençleri ile ilgili bir şey yapıyoruz. Buna nasıl leke sürmeye çalışırsınız? Neden? Bu siyaset dışı bir şey”