GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ağustos 2022 Cuma 11:18

Soyer 'müjde' olarak duyurmuştu... EXPO'ya Bakanlık itirazı!

İzmir’in ilerleyen süreçte en önemli projeleri arasında yer alacak olan Yeşildere bölgesinde planlanan EXPO 2026 çalışmaları için hazırlanan ve askı sürecinde bulunan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Önerisi'ne İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü itirazda bulundu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘müjde’ olarak duyurduğu ve "Yeşildere’yi çözüme kavuşturuyoruz. İzmir yeşil altyapı stratejisinin en önemli ayağını teşkil eden EXPO 2026, Yeşildere’de vücut bulacak. Türkiye'nin ilk büyük yeşil dönüşüm projesi bu vadide başlayacak" ifadeleri ile duyurduğu süreçte, planlar geçtiğimiz ay askıya çıkarılmıştı.

İzmir’in yüzü olarak bilinen Konak ilçesi sınırları içinde Kocakapı, Yenidoğan, Akarcalı, Yeşildere, Vezirağa, Küçükada, Lale ve 19 Mayıs Mahalleleri, Buca ilçesi sınırları içinde Çaldıran Mahallesini kapsayan Yeşildere Bölgesini kapsayan ancak yıllardır bir türlü çözüm bulunamayan alan için Büyükşehir Belediyesi taşın altına elini sokarken, planlamaları yaptığı alan ile ilgili muhalefetten ‘yapamaz’ eleştirileri yükselmişti.

BAKANLIKTAN İTİRAZ
Planlama süreci tamamlanan ve askıya çıkarılan süreçte bir çok vatandaştan planlara itiraz gelirken, en dikkat çekici itiraz bakanlık düzeyinde oldu. 2026 yılına yetiştirilmesi beklenen ve çok sayıda ülkeden ziyaretçiyi ağırlaması planlanan EXPO için İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğin önerisine itiraz etti. Ağustos ayı Büyükşehir Belediyesi olağan Meclis oturumuna gelecek olan itirazlar komisyonlarda incelendikten sonra karar bağlanacak