GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mayıs 2022 Perşembe 20:26

Soyer, Kaftancıoğlu kararını değerlendirdi: Korku iklimi yaymak istiyorlar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay'ın verdiği kararı değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Kararlar bize meşru siyaset yapma yollarının kapatıldığını gösteriyor. Korku çürütür, erdemleri, değerleri... Yayılmak istenen bir korku iklimi var... Buna izin vermeyeceğiz. Umudu ve barışı  Biz ikinci yüzyılımızı demokrasiyle taçlandıracağız" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, HalkTV canlı yayına konuk olarak, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararını değerlendirdi. 

Korku iklimi üzerinden vatandaşların iktidar tarafından sindirilmeye çalıştığını ifade eden Soyer, açıklamalarında barış ve özgürlük vurgusu yaparak, bu düzenin değişeceğinin altını çizdi.

Bugünün tarihi bir gün olduğunu söyleyen Soyer, "Ne yazık ki çok üzücü bir gün... Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz çünkü hakikaten Türkiye'nin en aydınlık, en çalışkan, en yurtsever, en kahraman, en cesur kadınlarından biri hiç hak etmediği aklımızın ucuna gelmeyen bir ceza ile yüz yüze kaldı. Aslında Gezi Davası ile ilk şoku yaşamıştık... Verilen kararla şoke olmuştuk. Şimdi Kaftancıoğlu kararı ile ikinci şoku yaşıyoruz. Fiziken buradayız ama aklımız orada... Çünkü bu kabul edilemez bir tablo. Türkiye'nin ifade özgürlüğünün önüne geçmek için yazılmış bazı ceza yasası maddelerinin bugün bir sopa gibi kullanıldığını görüyoruz... Meşru siyaset yapmanın yolları adeta kapatılmak isteniyor. Asla teslim olmayacağız. Korkuyu örgütlemeye çalışıyorlar, biz onun karşısında umudu örgütlemeye devam edeceğiz. Sonuna kadar yanında olacağız, Kaftancıoğlu'nun... Bütün Türkiye bu akıl almaz kararın şokunu yaşıyor şu anda. Demokrasi, fikir özgürlüğü demektir. Haber alma hürriyetinin önündeki engellerin kalkması demektir. Ne yazık ki bugün bütün bunların yok edildiğini görüyoruz. Bu aslında çok güçlü olduklarından değil... Çok zayıf olduklarından başvurdukları bir yöntem. Göreceksiniz iyilik, doğruluk, hukuk kazanacak... Çünkü asla kabul edilemeyecek bir kararla karşı karşıyayız" açıklamasında bulundu.

MERSİN'DE GÜNDEMİMİZ DEMOKRASİ!
Türkiye'nin çok büyük bir değişimin önünde ve muazzam bir değişim beklentisi içinde oluğunu aktaran Soyer, "Böyle sürdürülemeyeceğini görüyoruz... Tüm krizler bir kader gibi yaşanıyor ama bunlar falan değil. Bunlar yanlış politikaların getirdiği bir nokta ve başka türlüsü mümkün biliyoruz. Onun heyecanıyla çalışmaya devam ediyoruz. Bu hayat değişecekse yerelden başlayarak değişecek. Bunun için canla başla çalışmaya devam edeceğiz, yarın 11 Büyükşehir belediye başkanıyla Mersin'de buluşuyoruz. Gündemimiz demokrasi olacak. Demokrasi aslında sadece ifade özgürlüğü değil; bir kentin yarattığı refahın adil paylaşılması demek. Demokrasi birlikte yaşamanın hukuku demek. Bu aynı zamanda refahın güvencesidir. Demokrasi olmadan da kalkınma mümkündür ama o sadece bir zümreyi büyütür. Eğer bir demokrasi varsa bir ülkede refah adil bir şekilde paylaşılır. Sayın Genel Başkanımızın Cumhuriyetin 2. yüzyılını demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz demesinin anlamı budur. Bugün yaşadığımız ne felaket varsa hepsinin sebebi demokrasinin eksilmesinden... Biliyoruz ki kazanacağız" diye konuştu.

BAŞKA ÇAREMİZ YOK, BİRBİRİMİZE SARILACAĞIZ!
Demokratik siyaset yapma yollarının engellenmeye çalışıldığına vurgu yapan Soyer, "Kararlar bize meşru siyaset yapma yollarının kapatıldığını gösteriyor. Korku çürütür, erdemleri, değerleri... Yayılmak istenen bir korku iklimi var... Buna izin vermeyeceğiz. Umudu ve barışı  Biz ikinci yüzyılımızı demokrasiyle taçlandıracağız. Onun için daha cesur olacağız. Başka çaremiz yok, birbirimize sarılacağız. Demokrasiyi anca sarılmayla örgütleyebiliriz" ifadelerini kullandı.