GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mayıs 2020 Perşembe 10:32

Soyer, İzmir nüfusu kadar maske dağıtıldığını duyurdu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bugüne kadar 1 milyon 800 bin maskeyi Meslek Fabrikası’nda kendimiz ürettik. 2 buçuk milyonu maskematikten olmak üzere 4 milyondan fazla maskeyi ücretsiz olarak dağıttık” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadele edilen dönemde yürütülen çalışmaları günbegün kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Maske dağıtımı üzerinden önemli rakamlar veren Başkan Soyer, 4 milyon 300 bin nüfusu olan İzmir’de şu ana kadar ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırılanlar hakkında açıklama yaptı. Soyer, “Bugüne kadar 1 milyon 800 bin maskeyi Meslek Fabrikası’nda kendimiz ürettik. 2 buçuk milyonu maskematikten olmak üzere 4 milyondan fazla maskeyi ücretsiz olarak dağıttık” dedi.

Soyer, ‘Başkanın Günlüğü’nde şu ifadelere yer verdi:  

Günaydın sevgili İzmirliler

İzmir Büyükşehir Belediyesi kriz yönetim üst kurul toplantısı yaptık. Yeni normal yaşama dönüşte alacağımız önlemleri görüştük.

Bu cuma bazı camilerde namaz kılınmaya başlanacak. Camilerin içi ve çevresinde dezenfeksiyon çalışmalarına başladık.

Maske artık hayatımızın bir parçası oldu. Çiğli İZBAN istasyon girişine ve Gaziemir Dokuz Eylül Mahallesi Parkı’na seyyar maskematikler koyduk.

Bugüne kadar 1 milyon 800 bin maskeyi Meslek Fabrikası’nda kendimiz ürettik. 2 buçuk milyonu maskematikten olmak üzere 4 milyondan fazla maskeyi ücretsiz olarak dağıttık.

Şubat ayından bu yana devam eden salgın sürecinde sosyal projelere önem verdik ama belediyenin asli işlerini da asla ihmal etmedik. Yakında bunların sonuçlarını almaya başlayacağız.

Bugün de metropol dışındaki 19 ilçenin koordinatörüyle kriz toplantısı yapacağız. Ardından İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu ile çevrimiçi buluşacağız.

Hepinize sağlıklı ve mutlu bir gün diliyorum sevgili İzmirliler.