GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Mayıs 2019 Cuma 08:44

Soyer’in Seferihisar’daki gözde yatırımı Büyükşehir’e devredildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde hayata geçirilen Teos Yazar Evi Kültür Sanat Edebiyat Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin devrinin gerçekleştiği belirtildi. Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin, “Büyükşehir Belediyesi’ne devrini yaptık, meclisten de geçirdik. Bir yerde nefes almak istedik. Kullanım hakkını inşallah geri alırız. Büyükşehir Belediye başkanımız bu hakkı bize verecek. Bir şey değişmeyecek” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’nin son döneminde yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kurum ve kuruluşların başında belediyeler geliyor. Özellikle göreve yeni gelen belediye başkanlarını çok zor günler bekliyor. 31 Mart yerel seçimlerinde koltuklarına oturan bazı başkanlar belediye meclislerinde gündeme aldıkları devir işlemleriyle dikkat çekiyor.

Mali açıdan sıkıntılı durumda olduklarını ifade eden başkanlar yer yer önceki dönem idaresini üstü kapalı da olsa suçluyor. Gelinen noktada İzmir’de ilçe belediyelerinden bazıları nefes almak, yatırım ve hizmetler noktasında yeni yol haritalarını rahat oluşturmak için düğmeye bastı. Belediyelerin kendi mülkiyetlerinde olan taşınmazları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek amacıyla meclislerinde karar aldırdıkları görüldü.

İlk olarak Karşıyaka’da gündeme gelen geriatri merkezinden sonra bir gelişmenin de Seferihisar’da olduğu aktarıldı. Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak döneminde hayata geçirilen Sosyal Yaşam Kampüsünün İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi mecliste gündeme gelmişti. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Kent A.Ş.’nin de ilerleyen günlerde Büyükşehir Belediyesi’ne devredilebileceği iddia ediliyor. Diğer taraftan çok sayıda ilçe belediyenin Büyükşehir’e tahsis yöntemiyle yüklü olan borçlarından kurtulmayı planladığı kulislerde konuşuluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in bu taleplere nasıl refleks göstereceği önümüzdeki dönemde netleşecek.

SOYER’İN SEFERİHİSAR’DAKİ GÖZDE YATIRIMI BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLDİ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde hayata geçirilen Teos Yazar Evi Kültür Sanat Edebiyat Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin devrinin gerçekleştiği belirtildi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin konuyla ilgili, “Büyükşehir Belediyesi’ne devrini yaptık, meclisten de geçirdik. Bir yerde nefes almak istedik. Kullanım hakkını inşallah geri alırız. Büyükşehir Belediye başkanımız bu hakkı bize verecek. Bir şey değişmeyecek. Miktar konusunda bir geri dönüş olmadı. Büyükşehir Belediyesi’nin komisyonları var. Onlar geliyor inceleme yapıyor ve fiyat belirliyorlar. Fiyatı daha belli değil” dedi.