GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mayıs 2020 Pazartesi 09:43

Soyer'in Günlüğü'nde bugün: Sokağa çıkma yasağında hizmet atağı!

Günlüğünde İzmirlilere ‘evde kal’ çağrısını yineleyen Başkan Soyer, belediye ekiplerinin üç günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirdiğini belirtti ve  “Bu sıkıntılı günleri ardımızda bıraktığımızda daha iyi ve daha güzel bir İzmir için hiç gecikmeden yolumuza devam edeceğiz. “ dedi

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Başkanın Günlüğü’nü yayınladı. Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaları günbegün İzmirliler ile paylaşan Başkan Soyer, İzmirlilere zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları çağrısını yinelerken, belediye ekiplerinin üç günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirerek kenttin bir çok yerinde çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Soyer şunları söyledi:

Sevgili İzmirliler hepinize günaydın diyor… İyi bir hafta diliyorum

Sokağa çıkma kısıtlamasının ardından haftaya başlıyoruz. Bugün bir çok semt pazarı açık olacak. Biliyorum zorunlu ihtiyaçları var ve süreç uzadı. Ancak ben bıkmadan usanmadan uyarmaya devam edeceğim. Zorunlu olmadıkça lütfen dışarıya çıkmayın çıkarsanız da mutlaka önleminizi alın. Üç gün boyunca sizler evde kaldınız ama belediye işçilerimizin büyük bölümü görevinin başındaydı. İnsanların yoğun kullandığı kamu hizmet binaları ve açık alanları Çevre sağlığı ekipleri bu boşluğu değerlendirip dezenfekte etti. Özellikle İZBETON  trafiğin sıfıra düştüğü üç günde, normalde kapatamayacağını ana arterlere asfalt serdi, tamirat yaptı.

Koronavirüs sürecinde kaynaklarımızın önemli bir bölümünü sosyal dayanışmaya ayırdık ama bir yandan da rutin işlerimizi yaparken devam eden projelerimizi de planlıyoruz.

Bu sıkıntılı günleri ardımızda bıraktığımızda daha iyi ve daha güzel bir İzmir için hiç gecikmeden yolumuza devam edeceğiz.

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum…

Hoşçakalın…