GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Temmuz 2019 Çarşamba 18:29

Soyer’in açıkladığı SODEM-SEN için flaş adım: İzmir’den 7 kurucu imza!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in adaylığı sürecinde açıkladığı SODEM-SEN’in kurulması için kentteki ilçe belediye başkanları imzalarını verdi. Soyer ve 6 ilçe belediye başkanı kurucu olarak yer aldı. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, adaylığı sırasında açıkladığı SODEM-SEN adıyla kurulacak sendika için ilk adım atıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasında gerçekleşen 25 ilçe belediye başkanın katıldığı zirvede konu gündeme geldi. Türkiye’de çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili (CHP) büyükşehir ve il belediyelerinin katılım göstereceği oluşuma İzmir’den 7 imza verildi. 

Kurucular arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un imzasıyla sendika kuruldu. Daha sonra belediyelerin yapıya dahil edileceği aktarıldı.

Kuruluş belgesinin İzmir Valiliği’ne iletileceği ve sendikanın resmi kuruluşunun en kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi.