GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Şubat 2023 Çarşamba 15:46

Soyer’e 'metro' yanıtı: Bunun adı manipülasyon!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in "İzmir'de merkezi hükümetin yaptığı 1 metre metro tüneli yoktur" çıkışına yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yayımlanan bültende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in metro çıkışına yanıt verildi.

Soyer’in "İzmir'de merkezi hükümetin yaptığı 1 metre metro tüneli yoktur" açıklaması için “manipülasyon” yorumunun yapıldığı bültende Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İZBAN hattı için yapılan yatırım tutarı üzerinden yanıt verildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"İZBAN projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının işbirliği ile yapılmıştır. 3 etap halinde inşa edilen İZBAN hattında, Aliağa-Cumaovası-Tepeköy-Selçuk arasındaki 136 kilometre uzunluğundaki çift hatlı demir yolunun projeye tahsisi, istasyon inşası ve yenilemeleri, 56 kilometre uzunluğunda yeni ikinci hat yapımı, proje genelinde 136 kilometre uzunluğundaki hattın tamamının yenilenmesi, altyapı, üstyapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve haberleşme sistemlerinin tesis edilmesi, çok sayıda metro aracının temini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Ayrıca İzmir-Ankara hızlı tren hattı projesi için 2023 yılında 13 milyar lira bütçe ayrılmıştır. Hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla birlikte Ankara-İzmir arasında seyahat süresinin 3,5 saate düşmesi planlanmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Bşakanı Tunç Soyer’in sözleri manipülasyon içermektedir"

Bültende, 2002'den bugüne kadar İzmir'in ulaşım ve iletişim altyapısına 48 milyar 569 milyon lira yatırım yapıldığı, şehirde şu anda devam eden projelerin yatırım bedelinin 64 milyar 340 milyon liraya ulaştığı aktarıldı.