GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Nisan 2019 Cuma 20:20

Soyer’e 4 yeni danışman

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in birlikte çalışacağı danışman kadrosu belli oldu. Soyer; Ruhisu Can Al, Ahmet Altan, Onur Kadir Eryüce ve Güven Eken’i danışman olarak belirledi.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ipi göğüsleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, birlikte çalışacağı danışman ekibi belirlemek için kolları sıvadı.

4 yeni isimle yola çıkmaya karar veren Soyer, Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Ruhisu Can Al’ı, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Ahmet Altan’ı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Onur Kadir Eryüce’yi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Güven Eken’i danışman olarak atadı.

Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olan Ruhisu Can Al, Seferihisar Belediyesi'nin ‘sürdürülebilir tarımsal kalkınma modeli’nin koordinasyonunu yapıyor.  Al, aynı zamanda Avrupa ve Ortadoğu üzerine köşe yazıları yazıyor.

Soyer'in danışman olarak atadığı Güven Eken, Doğa Derneği kurucularından görevini yönetiyor. Soyer ile birlikte yakın çalışma arkadaşlığı yapan Eken, ilçedeki birçok projenin hayata geçirilmesinde önemli görevler aldı.

Onur Kadir Eryüce, son genel seçimlerde CHP'den 2. bölge 12'nci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Eryüce,  Soyer'in Ekvador’un başkenti Quito’da Birleşmiş Milletler tarafından organize edilen Habitat III Sürdürülebilir Kentler Zirvesi’nde yaptığı konuşmada yanında yer almıştı. Eryüce, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) genel sekreterliği görevini de yürüttü.