GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Ocak 2021 Salı 14:54

Soyer’den ‘yerellik’ vurgusu… İzmir’de tekno-demokrasi dönemi

İzmir.referandom.com dijital platformunun lansmanında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yaratıcı çözümler kullanarak genel olarak demokrasiyi yerel yönetimde bir yaşam biçimine dönüşmeye çalışıyoruz. Yeni yaratıcı çözümleri nasıl hayata sokabileceğimizi ben de merakla bekliyor olacağım" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- ‘Katılın, Birlikte Yönetelim’ diyerek sloganı ile yola çıkan ve İzmir Kent Konseyi ve Demokrasi Araştırmaları Derneği’nin ortak projesi olan izmir.referandom.com dijital katılım ve izleme aracı projesi hayata geçti.,

"ÖNÜMÜZDE YEPYENİ BİR HEDEF VAR"
İzmir. referandom.com platformunun lansmanında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin nasıl işleyeceğini merakla beklediğini belirtti. Soyer, "Bu kıymetli bir girişim demokrasinin erdemlerinde bir sorun yok. Demokrasi krizi, demokrasinin erdemlerinden kaynaklanmıyor tam tersi o erdemlerin insanla buluşamıyor olmasından kaynaklanıyor. Demokrasinin insanların en büyük e-inovasyonu olarak onun nasıl kıymetli bir yaşam mecburiyeti olduğunu anlatmak mecburiyetindeyiz. Demokrasiden gittikçe uzaklaşılırken çarenin daha fazla teknolojiye dönüşle olacağını düşünüyorum. Önümüzde yepyeni bir hedef var. Açık veri üzerinden sürdüreceğimiz bir çalışmamız var. Hazırlıklar son aşamaya geldi. Özetle yaratıcı çözümler kullanarak genel olarak demokrasiyi yerel yönetimde bir yaşam biçimine dönüşmeye çalışıyoruz. Yeni yaratıcı çözümleri nasıl hayata sokabileceğimizi ben de merakla bekliyor olacağım" diye konuştu.

PROJEDE NE VAR?
Tanıtılan proje ile İzmirli vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemini takip edebilmesi, oylayabilmesi ve kentin siyasal karar alma süreçlerine doğrudan katılabilmesi hedefleniyor.