GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Mayıs 2021 Cumartesi 14:01

Soyer'den 'yardım' yorumu: İzmir'de dayanışma yorgunluğu var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler online olarak bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Erzak paketleri ile ilgili de geçen yıldan beri yapmış olduğumuz kampanyadan dolayı bir dayanışma yorgunluğundan bahsedilebilir. Bu nedenle de ciddi bir biçimde vicdanları tekrar uyandıracak ve birbirimizden sorumlu hissettireceğimiz çalışmalar yapıyoruz" dedi.

EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, 31 Mart yerel seçimleri sonrası CHP’li belediye başkanlarının yönettiği il ve ilçelere ‘tam kapanma’ genelgesi gönderilmişti.

Genelgeye kapsamında 17 gün sürecek ‘tam kapanma’ süresi boyunca yardım faaliyetlerinin imkanlar ölçüsünde arttırılmasının büyük önem arz ettiği belirtilirken, süreç boyunca vatandaşların su faturalarında aksama yaşanması durumunda kesinti yapılmaması, belediye mülkiyetinde bulunan mülklerden kira alınmaması gibi birçok destek paketi yer aldı.

Gönderilen genelge sonrası ise CHP'li Belediye Başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde online olarak bir araya geldi.

SEYYAR SATICILARA DESTEK YARIN BAŞLIYOR
Düzenlenen toplantıya katılan ve konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, İzmir'de 2021 yılında verilmesi planlanan desteğin 191 milyon TL'yi aşacağına vurgu yaptı. Soyer, "Toplantı için teşekkür derim. Biz de krizi fırsata dönüştürecek çalışmaları planladık. Özellikle kent merkezinde, trafiğin olduğu noktalarda sıcak asfalt yenileme çalışmalarına başlıyoruz. 17’sine kadar kent merkezinde asfaltın yenilenmediği yer bırakmayacağız. Bizim gerçekten pandemi ve kapanma dönemi ile birlikte hem yokluğun ve yoksulluğun hızla arttığını gözlemliyoruz. Ramazan ayı boyunca 500 bin iftar paketi dağıtma hedefimiz var. Günde 15 bin iftar paketi dağıtıyoruz. Erzak paketleri ile ilgili de geçen yıldan beri yapmış olduğumuz kampanyadan bir dayanışma yorgunluğundan bahsedilebilir. Bu nedenle de ciddi bir biçimde vicdanları tekrar uyandıracak ve birbirimizden sorumlu hissettireceğimiz çalışmalar yapıyoruz. Şu ana kadar 36 milyon TL'lik destek paketi hayata geçirildi. Yıl sonuna kadar 154 milyon 900 bin TL milyon daha eklenecek.  2021 yılı için öngörümüz 191 milyon 500 TL'lik bir paket. Bu desteklerin içinde kavurma, mont ve paket destekleri de var. Tarım ve turizmde sektörel olarak çok ciddi sıkıntı yaşanıyor. Tarımda yaşanan sıkıntı yanlış tarım politikaları nedeniyle artmış durumda. Bütün Ege Bölgesi’nde tarımla uğraşanlar büyük sıkıntı içinde. Burada bir de günü birlik ekmek kazanan esnaf çok büyük sıkıntı çekiyor. Yarın itibari ile sokak satıcılarına nakit desteği yapacağız. Biz de mandacılığa başladık, mandacılık evine geri dönüyor, Eskişehir ile İzmir Mozerellası'nı yarıştırırız" dedi.