GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Aralık 2019 Pazartesi 19:25

Soyer'den su kesintisi açıklaması: Sular ne zaman gelecek?

İzmir'de dün başlayan ve 3 ilçede 60 saat süreceği belirtilen su kesintisinin ardından İZSU tarafından onarım çalışması yapılırken, AK Parti cephesinden kesintiye yönelik sert eleştiriler gelmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, çalışmalardaki son durumla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulundu ve arızanın giderileceği tarihi açıkladı.

EGEDESONSÖZ- Tahtalı Barajı isale hattındaki dev boruda meydana gelen arızanın giderilmesi için İZSU Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm teknik birimlerde seferberlik ilan edilirken, Buca, Gaziemir ve Karabağlar’da 60 saatlik su kesintisi yaşanacağı duyuruldu.

Su kesintisine hazırlıksız yakalanan kent sakinleri ise ihtiyaçlarını belediyelere ait su tankerlerinden karşılamaya çalışırken, AK Parti cephesinden Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tunç Soyer’e eleştiriler gelmişti.

Soyer, sosyal medyadan yaşanan arızayla ilgili yapılan onarım çalışması ve su kesintisine yönelik açıklamada bulundu. Soyer şu ifadeleri kullandı;

“Tahtalı Barajı'ndan gelen ana isale hattında, basınç artışı nedeniyle oluşan arızanın giderilmesi için seferberlik ilan ettik. Yaşanan sorunun farkındayım. Yarın akşama kadar arıza giderilecek. Sıkıntının tekrarlanmaması için gerekli yedekleme sistemi çalışmalarını da başlattık.”