GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ekim 2019 Cuma 18:29

Soyer’den Kırkpınar’a CV cevabı: Art niyet yok

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar’ın CV’ler üzerinden yaptığı çıkış hakkında konuştu ve “Kendisiyle görüştük. 6 aydır bekleyen o kadar çok CV var ki! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 28 bin kişi çalışıyor. Bir 28 bin kişi daha alsak yetmez. O da biliyor, art niyet yok!” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde büyük şehirlerin belediye başkanlarını çağırdığı toplantıya değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer olası Ankara ziyareti üzerinden açıklamalar yaptı.

CUMHURBAŞKANI TOPLANTISINDAN ÇOK UMUTLANDIK
“Cumhurbaşkanıyla olan toplantıdan sonra çok umutlanmıştık. Gerekleri yapılırsa hüsrana uğramayız” diyen Başkan Soyer, Büyükşehir Meclisi’ndeki AK Parti Grubu ile gerçekleşecek Başkent ziyaretlerine şu an gerek olmadığını söyledi. Soyer, “Birlikte çalışmıştık Ankara’ya taşıyacağımız dosyaları. Sunulacak hale beraber getirdik. İyi ki toplantıya götürmüşüz. İlgili bakanlara ilettik. Maksat hasıl oldu. Bunun sonucunda o dosyaların içindeki taleplerin nasıl sonuçlanacağını bilmiyoruz. Gerekli olanlar yerine getirilmezse tekrar bir Ankara seferi yapılır. Şu an gerek yok gibi görünüyor” dedi.

İYİ PARTİLİ KIRKPINAR’IN CV ÇIKIŞINA CEVAP: O DA BİLİYOR, ART NİYET YOK!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, ‘6 aydır bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiğimiz CV’lere dönüş olmadı. İstihdam konusunda sıkıntılıyız’ açıklamasının sorulması üzerine konuşan Soyer, “Kendisiyle görüştük. 6 aydır bekleyen o kadar çok CV var ki! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 28 bin kişi çalışıyor. Bir 28 bin kişi daha alsak yetmez. O da biliyor, art niyet yok!” ifadelerin kullandı.