GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2022 Salı 10:53

Soyer’den Kılıçdaroğlu’na adaylık desteği: Demokrasinin tatlı güneşi ile aydınlatacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili yapılan tartışmalar hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başından beri genel başkanımızın cumhurbaşkanı olması gerektiğine inandım. Çok yakıştığını düşünüyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandırmak diyoruz ya, kendisinin bunu başaracağını düşünüyorum. Bizim genel başkanımız demokrasinin tatlı güneşi ile aydınlatacak Cumhuriyeti” dedi

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer KRT TV’nin yayınına katıldı. Özellikle son yıllarda İzmir’de tartışmalara neden olan ‘su’ ve ‘ulaşım’ zamları ile ilgili yöneltilen eleştirileri yanıtlayan Başkan Soyer, hükümete sitemde bulundu. Soyer ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu’nun “adaylık için hazırım” mesajını da yorumladı.

ÇOCUKLUĞUMDAKİ FUARLAR GİBİ
İEF’in çocukluğundaki fuarlar gibi geçtiği belirten Soyer, “Çok çok iyi gidiyor. Ben geçmişteki fuarların hatırasını zihnimde taşırım. Çok uzun süredir de böyle bir fuar görmedim. Bu sene ilk defa benim çocukluğumda yaşadığım fuarlarından birini yaşıyoruz. Olağanüstü eğlenceli. Çocuklar, gençler, aileler gelmişler. Her tarafta eğlenceler konserler var. Ne karar ihtiyaç varmış meğersem buna… Fuar süresince adeta dertler unutuluyor, insanlar umut alıyor. Hiçbir şeye yaramadıysa bu fuar en azından buna yarıyor. İnsanların umudunu büyüttük. Bu nedenle çok mutluyum. Eskiler bahtiyarım derdi. İzmir’in bahtı bu, bizde İzmir'in bahtı ile uyumlu bir fuar yapıyoruz. Bu nedenle bahtiyarız” dedi.

TARKAN KONSERİ HEYECAN GETİRDİ
Tarkan konseri için tekneler ve daireler için fiyatlar belirlendiğini yönündeki iddiaların sorulmasına yanıt veren Soyer, “Tekneler şu fiyat, şurası şu fiyat diye söyleniyor. Bunlar doğru mu, değil mi bilmiyorum ancak heyecan getirdiği kesin. Belki de 10 yıl sonra halk konseri verecek Tarkan ve bu kasvetli hava dağılacak. Çok ihtiyacımız var. Umuda çok ihtiyacımız var. Biz zafer yolu yürüyüşünü başlattık. 850 kişi İzmir’den çıktık ve Afyon’a gidildi. Ben 2 günlük yürüyüşe katıldım. İnsan yol boyunca aklından geçiriyor ne zor şeyler yapışlar diye. Sonra sabaha karşı 5:30’da top atışı başlattı. Bize şunu düşündürttü, 100 yıl önce tam bu noktada ve tam o saatte ayakları çıplak, karınları aç büyük taarruzu başlatmışlar. Her top atışı aslında bir hayatın feda edilişi anlamına geliyor. Bunu hissedip bunu duyuyorsunuz. Her top atışında canınız yanıyor” ifadelerini kullandı.

İsmail Kahraman’ın ‘9 Eylül’ ile ilgili sözlerine ise ‘vefasızlık’ tepkisini veren Soyer, “Yazık günah… Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar vefasızlık olmaz. Keşke o da yürüseydi ve anı heyecanı hissedebilseydi”  dedi.

ADAYLIK YORUMU: KOŞULLARIN SÜRECİ OLGUNLAŞTIRDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçmesi hakkında da ‘güneş’ benzetmesi yapan Soyer, “Ben adım adım tüm o genel atmosferin, Genel Başkanlığımızı Cumhurbaşkanlığı sürecine hazırladığına inanıyorum. Başından beri genel başkanımızın cumhurbaşkanı olması gerektiğine inandım. Çok yakıştığını düşünüyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandırmak diyoruz ya, kendisinin bunu başaracağını düşünüyorum. Bizim genel başkanımız demokrasinin tatlı güneşi ile aydınlatacak Cumhuriyeti. Bende tüm koşulların bu süreci olgunlaştırdığını düşünüyorum” diye konuştu.