GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ağustos 2019 Pazartesi 15:35

Soyer’den Kaz Dağları mesajı: Yol yapabiliriz ama tek bir avuç toprak yapamayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Kaz Dağları’ndaki madencilik faaliyetlerine karşı sürdürülen mücadeleye destek mesajı yayınladı. Soyer, “Biz siyasetle uğraşanlar birçok icraat yapabiliriz. Yol, köprü, bina inşa edebiliriz ama tek bir avuç toprak yapamayız. Hele ki Kazdağları gibi değerli bir varlığın yerine başka hiçbir şeyi koyamayız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Türkiye'nin oksijen depolarından olan Kaz Dağları'na yapılmak istenen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan mücadeleye destek açıklaması yaptı.

‘Su ve Vicdan Nöbeti’ adı altındaki buluşmaya toplumun her kesiminden insan katılıyor. Ayrıca Çanakkale'nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında sürdürülen madencilik faaliyetlerine karşı duruş da sergileniyor.

Başkan Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili Çanakkaleliler, yüreği doğa için atan dostlar, öncelikle bugün Kazdağları'nı korumak, geçmişimize ve geleceğe sahip çıkmak için orada bulunan tüm dostlara selam ve saygılarımı iletiyorum. Biz siyasetle uğraşanlar birçok icraat yapabiliriz. Yol, köprü, bina inşa edebiliriz ama tek bir avuç toprak yapamayız. Hele ki Kazdağları gibi değerli bir varlığın yerine başka hiçbir şeyi koyamayız. Bize birlikte yaşamayı öğreten doğaya sahip çıkmak, aslen kendimize sahip çıkmaktır. Onu korumak ise en temel görevimiz. Dostlarım, ölümsüzlüğün yegane yolu geçmişten devraldıklarımızı çoğaltarak geleceğe taşımaktır. Bu nedenle Kazdağları'nı sarıp sarmalamak için büyüyen bu insanlık mücadelesinin destekçisi olduğumu belirtmek istiyorum. Saygı ve sevgilerimle Kazdağları hepimizin” dedi.