GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ağustos 2022 Cumartesi 13:12

Soyer'den Gülşen'e destek!

Ünlü pop sanatçısı Gülşen’in tutuklanmasına sanat ve siyaset dünyasından tepkiler yağarken, bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Başkan Soyer, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla Gülşen’e destek olurken, serbest bırakılsın paylaşımında bulundu.

EGEDESONSÖZ - Ünlü pop şarkıcısı Gülşen hakkında imam hatipliler için söylediği sözler arından ‘’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’’ suçlamasından soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında adliyeye getirilen ünlü sanatçı çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’ne gönderildi. Bu tutuklamanın ardından sanatçıya müzik, sanat ve siyaset dünyasından destek ve tepki mesajları yağarken şarkıcı Gülşen’e bir destek de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi.

SOYER: KORKMUYORUZ
Sosyal medya hesabından tutuklamaya karşı tepkisini paylaşan Soyer "Otoriter ve popülist rejimlerin amacı toplumda korkuyu egemen kılmaktır. Hak, hukuk adalet arayışının önündeki en büyük engelse korkudur. Korkmuyoruz. Elbette vatandaşlarımızı ayrıştıran, inciten bir sözü desteklemiyoruz. Ancak iktidarın keyfine bırakılmış bir adalet terazisi yerine, toplumun tüm kesimleri için adil olan ve hukukun evrensel değerlerini savunan bir adalet istiyoruz. Gülşen serbest bırakılsın...’’ ifadelerini kullandı.