GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ağustos 2024 Çarşamba 20:33

Soyer'den genel başkanlık açıklaması: CHP'nin böyle bir gündemi yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, katıldığı canlı yayın programında adının CHP Genel Başkan adaylığı hakkında anılması ile ilgili olarak, "Bu çok arzu edilen çok gurur duyulacak bir şeydir ama şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin böyle bir gündemi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, KRT'de katıldığı canlı yayın programında CHP Genel Başkanı adayı olacağı hakkındaki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CHP'nin genel başkanlık gibi bir gündemi olmadığını belirten Tunç Soyer, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan arayışı yok. Türkiye’nin de Cumhuriyet Halk Partisi’nin de gündeminde böyle bir şey yok. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı her Cumhuriyet Halk Partili’nin rüyalarını süsleyen bir konudur. Her Cumhuriyet Halk Partili bu parti içinde görev yaparken daha çok fayda yaratabileceği daha çok hizmet üretebileceği bir noktaya gelmek ister. Bu belediye başkanlığıdır, milletvekiliğidir. Parti içinde bir yönetimde yer almaktır. Her şey olur yani bunların hepsi mümkündür. Bir Cumhuriyet Halk Partili için genel başkanlıkta bunun zirvesidir. Dolayısıyla yok ben bunu istemiyorum demek hiçbir Cumhuriyet Halk Partili’nin samimi fikri olamaz. Dolayısıyla tabii ki bu çok arzu edilen çok gurur duyulacak bir şeydir ama şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin böyle bir gündemi olduğunu düşünmüyorum. Önümüzde bir tüzük kurultayı var. Bu tüzük kurultayı tüzüğün tartışılacağı konuşulacağı bir kurultay" açıklamasını yaptı.