GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Eylül 2019 Salı 10:50

Soyer'den Erdoğan ziyareti mesajı: Koşa koşa gidiyoruz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanları davetine karşılık vereceğini söyledi ve “Koşa koşa gidiyoruz” dedi. Kayyum atanan Diyarbakır’a gideceğini de açıklayan Soyer, “Diyarbakır bizim kardeşimiz” ifadelerini kullandı. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlarına yaptığı davete icabet edeceğini açıkladı. Başkan Soyer ayrıca Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) iktidarı sırasında Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanan Diyarbakır’a da gideceğini aktardı.

KOŞA KOŞA GİDECEĞİZ
Soyer, Cumhurbaşkanının 30 büyükşehir belediye başkanı daveti için, “Gidiyoruz tabii ki! Koşa koşa gidiyoruz” dedi. ‘Bir talep ya da istek olacak mı?’ sorusunu da cevaplayan Soyer, “Mutlaka Bir şeyler söyleriz. Yarına kadar vakit var. Bir dersimizi çalışalım bakalım” diye konuştu.

DİYARBAKIR BİZİM KARDEŞİMİZ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu gibi kayyum atanan Diyarbakır’a gideceğini de söyleyen Soyer, “Diyarbakır bizim kardeş şehrimiz. Elbet gideriz” dedi.