GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Aralık 2023 Cuma 13:52

Soyer'den 'engelsiz kent' mesajları: Hedefimiz en iddialı şehir olmak!

İzmir’deki engelli yolları ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yıprananları değiştiriyoruz. İnönü Caddesinde çok geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Her yerde bunları yeniden kontrol edip iyileştirmeye çalışıyoruz. Niyetimiz bu şehri engelsiz bir şehir haline getirmek ve bu konuda Türkiye’nin en iddialı şehri olmak. O nedenle daha çok iş yapacağız” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Engelsizmir Kongresi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, engelsiz bir kent olmak için iddialarını dile getirdi.

Kentte bir çok projelerinin olduğunu belirten Soyer, mevcut engelli projeleri için de yenileme çalışmaları yapılacağına dikkat çekti.

GAYRET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Tam anlamıyla engelsiz bir kent olmadıklarını belirten Soyer, “Tam anlamıyla engelsiz bir kent olduğumuzu elbette söyleyemeyiz ama bununla ilgili çok çaba harcıyoruz. Çok kıymetli üyelerimizden oluşan Engelsizİzmir yönetim kurulumuz var. Sürekli yenilikçi yaklaşımlar üretiyorlar. Hayatın her alanında engellimizle ilgili yapılacak çok şey var. Mesela bir ağız-diş tedavi merkezi olacak. Türkiye’de ilk kez sadece engelliler için çalışacak. Yani bir engelli ağız-diş sağlığı merkezi açacağız. Bunun gibi çok şey var yapmaya çalıştığımız. Engellerinin bir parça da olsa eksilmesi için daha özgürce ve daha eşit yaşayabilmeleri için gayret etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DAHA ÇOK İŞ YAPACAĞIZ
Kentin birçok noktasında engelli yollarında yaşanan sorunların sorulmasına ve özellikle görme engelli bireyler için yapılan şeritlerin bozukluğu ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığına yanıt veren Soyer, “Yıprananları değiştiriyoruz. İnönü Caddesi'nde çok geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Her yerde bunları yeniden kontrol edip iyileştirmeye çalışıyoruz. Niyetimiz bu şehri engelsiz bir şehir haline getirmek ve bu konuda Türkiye’nin en iddialı şehri olmak. O nedenle daha çok iş yapacağız” diye konuştu.