GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ekim 2019 Pazar 17:53

Soyer’den belediye başkanlarına: Kimsenin geride kalmasını istemem!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Talep ve önerileri dinleyen Soyer’in her ilçeden 2 tane vizyon projesi istediği aktarıldı. İmkanlarının yetmediği noktalarda desteğe açık olduğunu ifade eden Soyer’in ayrıca, “Sorumluluğumuz Türkiye çapında. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Umarım birlikte yürürüz. Kimsenin geride kalmasını istemem” şeklinde konuştuğu belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ (Kulis Haber) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in 31 Mart yerel seçimleriyle göreve gelmesinin ardından koordinasyon buluşmalarının startı verilmişti. Süreçteki yoğunluktan dolayı zirvelere ara verilmesi sonrasında Ekim ayında başkanlar bir araya geldi. En son İzmir Stratejik Plan hazırlanırken ilçe belediye başkanlarından öneriler alınmıştı.

SOYER’DEN BAŞKANLARA: 2 TANE VİZYON PROJENİZİ SÖYLEYİN
Gelinen süreçte Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Soyer’in önderliğinde buluşan başkanlar yine ilçeleri için hayata geçirilecek yatırım ve projeler noktasında bilgilendirme yaptı. Soyer’in de ilçe belediye başkanlarından 2 tane vizyon projesi istediği belirtildi. Soyer’in ilçelerin kapasitesini aşan durumlarda destek için hazır olduğunun mesajını ilettiği aktarıldı.

8 ARALIK’TA AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ
İlçelerde yapılacak kısa vadeli işlerde belediye başkanlarına bilgi verildiği öğrenildi. Geçtiğimiz Ağustos ayında İzmir’de yaşanan orman yangınlarında büyük yara alınması ve Karşıyaka ilçesi büyüklüğünde alanın yok olmasının da toplantıda yine gündeme geldiği aktarıldı. Soyer’in 8 Aralık tarihinde bir ağaçlandırma seferberliği için bilgi verdiği belirtildi.

YAPTIKLARIMIZA EK OLARAK EN AZ 1 TANE MASAL EVİ YAPIN
Soyer’in ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak masal evlerine destek verilmesi noktasında ricasının olduğu aktarıldı. Soyer’in, “İlçenizde bizim yapacaklarımızın yanına en az 1 tane ek masal evi yapın” dediği ifade edildi.

MUHTARLARIN TAVRI İÇİN ŞİKAYET
İlçelerde bazı muhtarların tutumuna yönelik başkanların serzenişte olduğu belirtildi. Başkanların, ‘bazı muhtarlar bizim dışımızda bürokratlar ile konuşuyor’ şikayetini Soyer’e ilettiği aktarıldı.

BAYRAKLI ADLİYESİ’NİN KONAK’TA OLMASINI KABULLENEMİYORUZ
Toplantıda Bayraklı ve Konak ilçeleri arasında sınır konusunun gündeme geldiği öne sürüldü. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın, “Bizim Konak ve Bornova ile bir sınır anlaşmazlığımız var. Bornova ile çözdük ama Konak ile devam ediyor. Bayraklı Adliyesi’nin Konak’ta olmasını kabullenemiyoruz” minvalinde bir konuşma yaptığı aktarıldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da, “Benim yapacağım bir şey yok. İstiyorsan mahkemeye ver” şeklinde bir cevap verdiği iddia edildi.

KİMSENİN GERİDE KALMASINI İSTEMEM!
31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin İYİ Parti ile birlikte Millet İttifakı olarak büyük şehirlerde iktidarı AK Parti’den alması büyük yankı uyandırmıştı. Süreç kamuoyunda 1989 yılında SHP’nin elde ettiği başarıya benzetiliyordu. Soyer’in toplantıda bu duruma atıfta bulunarak, ‘Başarıyla çıktığımız süreci iyi yönetmeli ve ilk seçimde iktidar olmalıyız’ vurgusunu yaptığı aktarıldı. Soyer’in belediye başkanlarına verdiği mesajda, “Umarım birlikte devam ederiz. Sorumluluğumuz Türkiye çapında. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Şahsi değil memleket düzeyinde siyaset yapıyoruz. Umarım birlikte yürürüz. Kimsenin geride kalmasını istemem. Halkımız bize bir şans verdi. Yolumuz iktidar yolu. Görevlerinizde kendiniz şahsi değilsiniz” şeklinde ifadeler kullandığı öne sürüldü.