GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Haziran 2019 Cuma 12:48

Soyer'den Atina mesaisi: İzmirli Rumlarla anlamlı buluşma

İzmir'den Atina'ya yerleşen Rumların kurduğu Neo Smyrna'ya, belediye başkanının davetlisi olarak giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Senfoni Orkestrası'nın Dalaras’ın Atina Akropol’de verdiği konserine katıldı, Soyer, "Gerçekten bu mübadeleyle çok büyük acılar yaşandı, çok büyük yaralar açıldı ama müzik tedavi ediyor. Her şey çok güzel olacak! Bu iki halk olarak birbirimize çok daha fazla sarılacağız. Ne kadar koparmaya çalışırsa çalışsınlar, olmayacak. İzmirlilerimizle kucaklaşmaya devam edeceğiz. Hepinizi aşkla seviyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa'daki temaslarına Belçika'nın başkenti Brüksel'in ardından Yunanistan'ın başkenti Atina'da devam etti. İzmirli Rumların kurduğu Neo Smyrna'ya belediye başkanının davetlisi olarak giden Soyer,  Dalaras’ın Atina Akropol’de İzmir Senfoni Orkestrası ile birlikte verdiği konsere katıldı.


Konserde bir konuşma yapan Başkan Soyer şunları söyledi: 
Gerçekten bu mübadeleyle çok büyük acılar yaşandı, çok büyük yaralar açıldı ama müzik tedavi ediyor. Her şey çok güzel olacak! Bu iki halk olarak birbirimize çok daha fazla sarılacağız. Ne kadar koparmaya çalışırsa çalışsınlar, olmayacak. İzmirlilerimizle kucaklaşmaya devam edeceğiz. Hepinizi aşkla seviyorum.