GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Eylül 2021 Salı 11:30

Soyer'den AK Partili Sürekli'ye Gediz yanıtı: Ben şov yapıyorsam çıkıp düzgününü yapsınlar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin Gediz turu hakkında söylediği sözleri eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bunlar şov ise siyaset bitmiş demektir. Bunu bana söyleyeceklerine Gediz'i kirleten unsurlar için ne yaptıklarını söylesinler ve bunun için mücadele etsinler. Bu memlekette kuraklık varken, yer altı su kaynakları aşağıya gitmişken, yanlış tarım politikaları, yanlış sulama politikaları bir de üstelik zehirlenen su kaynaklarımız… Bunun izahı yok. Ben şov yapıyorsam çıkıp düzgününü yapsınlar" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı 27 Temmuz'da İzmir körfezinde basın açıklaması düzenlemişti.

Açıklamada konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 'körfez sirkülasyon kanalı' üzerinden yüklenirken, "Gediz gezisi tamamen bir aldatmaca ve algı operasyonu… Tam bir fiyasko. Gediz'in İzmir Körfezi ile alakası yok. Çünkü gidiş dış körfeze akıyor iç körfez ile alakası yok. Bu böyleyken Gediz’de 4 günlük kamp yapmak hobi faaliyeti ve algı operasyonu. 4 günlük ziyaretlere öncelikle kendi belediyelerinden tepki geldi. Turgutlu Belediyesi 'herkes kendi çöplüğünü temizlesin' dedi. Sonra Manisa Belediyesi'nden tepki geldi. Bunlar bizim körfez kirliliğimiz ile alakası olmayan hususlardır" ifadelerini kullanmıştı.

BUNUN İÇİN TEKRAR KÖRFEZDE TUR YAPMANIN MANASI YOK
Eleştirilere yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bizim başından beri söylediğimiz bir şey var. İzmir körfezi yüzülebilir durumda değil. Bunun için tekrar körfezde tur yapmanın manası yok. Biz bunu biliyoruz ve bunu değiştirmek için çaba gösteriyoruz. Bunu görev sürecimiz içinde yapacağımız söyledik ve geri adım atmış değiliz.  Bunu gerçekleştireceğiz ve körfezi yüzülebilir hale getireceğiz" diye konuştu.

CEVAP DAHİ VERMİYORUM!
Sürekli'nin söylemlerini de değerlendiren başkan Soyer, "Bunlara cevap bile vermiyorum. Bunlar şov ise siyaset bitmiş demektir. Bunu bana söyleyeceklerine Gediz'i kirleten unsurları için ne yaptıklarını söylensinler ve bunun için mücadele etsinler. Bu memlekette kuraklık varken, yer altı su kaynakları aşağıya gitmişken, yanlış tarım politikaları, yanlış sulama politikaları bir de üstelik zehirlenen su kaynaklarımız… Bunun izahı yok. Ben şov yapıyorsam çıkıp düzgününü yapsınlar. Durdursunlar zehirlenmeyi, durdursunlar vahşi sulama ile yanlış tarım politikalarını" dedi.